DOLAR
32,52 -0.07
EURO
35,00 +0.44
ALTIN
2.435,91 +0.53
BIST
9.787 +0.66
BITCOIN
63.853 -4.05
12

Çanlar Sustu ve Fakat Binlerce Yılın Yabancısı Bir Ses Değdi Minarelere

İzmir’de bazı camilerin frekanslarına yapılan saldırı İsmet Özel'in meşhur Amentü şiirini hatırlattı.

Gündem 24.05.2020, 14:48 25.05.2020, 15:19
Çanlar Sustu ve Fakat Binlerce Yılın Yabancısı Bir Ses Değdi Minarelere

İzmir’de 21 Mayıs tarihinde bazı ilçelerde şu ana kadar eşine benzerine rastlanmamış bir olay yaşandı. Saat 17.00 sıralarında Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi ilçelerindeki bazı camilerin frekanslarına saldırı düzenlenerek İtalya’nın partizan marşı olarak bilinen Çav Bellaçalındı.

Bu olayın etkisi ülkenin dört bir yanında tepkilere dönüşürken bir gün sonra 22 Mayıs’ta bu kez camilerin minarelerinden Selda Bağcan’ın ‘Yuh Yuh’ şarkısı duyuldu!

Tepkiler çığ gibi büyüdü!

Dini değerlere saygısızlığın göstergesi olan bu olaya tepkiler de ardı ardına geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Camiyle sorunu olanın milletle sorunu vardır.” açıklamasında bulunurken AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir" dedi.

Kendi şarkısı cami hoparlörlerinden çalınan Selda Bağcan da bunun provokatif bir eylem olduğunu söyleyerek olayı şiddetle kınadığını belirtti.

Soylu: "Onu bulur, caminin dibinde ezan dinletiriz!"

Olayı "ahlaksızlık" ve "inançsızlık" olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Böyle bir dine karşıtlık beklenmez. Bu Ramazan ayında milletin bu konudaki duygularına, düşüncelerine, inançlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik bunun da hakkından geliriz, buluruz yani. Buluruz ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz inşallah" dedi.

CHP üyesi ve Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı!

Bu olaydan nemalanarak olayı fırsata çeviren bazı kesimler bu konu üzerinden sosyal medyada paylaşımlar yaptı. CHP Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de camilerden ‘Çav Bella’ şarkısının çalındığı anları hesabında paylaşarak tepki topladı.

Bu paylaşım üzerine gözaltına alınan Özdemir Türk Ceza Kanununun 216/1 Maddesine göre “dini değerleri alenen aşağılamak” suçuyla tutuklandı:

TCK 216/1 maddesi şu şekilde:

“Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”

2020’den 1974’ün manidar dizelerine:

Yaşananlar İsmet Özel'in meşhur amentü şiirini hatırlattı. Bu vesileyle İsmet Özel'in ne büyük bir şair olduğunu bir kez daha hatırladık:

“Çanlar sustu ve fakat binlerce yılın yabancısı bir ses değdi minarelere...”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@