DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
62.900 -2.71
12

Çanakkale'de yangının ilerlemesi durduruldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de dünden beri bir türlü söndürülemeyen yangınla ilgili son durumu aktardı.

Gündem 23.08.2023, 11:57 23.08.2023, 12:11
Çanakkale'de yangının ilerlemesi durduruldu

Yangının ilerlemesi durduruldu. Alevlerin etrafı ekiplerimiz tarafından çevrilmiş vaziyette. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz" dedi.

Çanakkale'de dün saat 11.40'ta başlayan orman yangını 1500 hektar alanda etkili olmaya devam ediyor. 20 saati aşkın süredir devam eden yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükselirken, Çanakkale Boğazı kuzey-güney gemi geçişlerine kapatıldı. Son durumu aktaran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yangının ilerlemesi durduruldu. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale'deki yangını söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, 'Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteriyle havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiperane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

9 Köy Boşaltıldı

Bölgede incelemelerde bulunan Yumaklı şöyle devam etti: "Halihazırda 8 uçak, 26 helikopter, 639 arazöz ve iş makinası, yaklaşık 2 bin 700 personelle sahada mücadelemize devam ediyoruz. Bu uçaklardan biri de çok yüksek tonajda su taşıyabilen Rusya'dan kiraladığımız uçaklardan. 9 köy tahliye edildi. 337 hane ve 1251 vatandaşımız yaşamaktaydı. Ulupınar Köyü'nde 5 ev, Yağcılar Köyü'nde de 4 ev, bunlardan 3'ü kullanılmayan hasar görmüş vaziyette.

Boğaz Kapatıldı

85 küçükbaş 3 de büyükbaş olmak üzere bir hayvan zayiatı var. 10 da ahır ve ağıl hasarı söz konusu. Köylerden ilk etapta kronik hastalığı olan, yaşlı olan vatandaşlarımız yani 83 kişi hastanelere sevk edildi. Bunlardan sadece 8'i müşahede altında. Hayati tehlikesi olan yok. Çanakkale Boğazı halihazırda çift taraflı olarak gemi trafiğine kapatılmış vaziyette. Yine Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapalı. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz. Bütün kurumlar çok yoğun şekilde çalışmalara katılıyorlar.

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen, gece saatlerinde yerleşim yerlerini tehdit eden alevler sabah saatlerinde ormanlık alanda etkili oluyor. Yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor. Yangının bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 köyün tahliye edildiğini, vatandaşların ise KYK yurtlarına yerleştirildiği bilgisini aktardı. Dumandan etkilenen 48 kişi tedavi altına alınırken yangının 800 hektarı orman olmak üzere 1500 hektar alanın etkilendiği belirtildi.

"Yangının İlerlemesi Durdu"

Şu anda köylere geri dönüşle ilgili bir şey söyleyemeyiz. Başka tahliye planı olan herhangi bir köy yok. Devlet hastanesiyle ilgili, üniversite ile ilgili herhangi bir risk yok. Yangının etrafı ekiplerimiz tarafından çevrilmiş vaziyette. Yangının ilerlemesini arkadaşlarımız durdurmuş vaziyetteler. Rüzgar şartları bu şekilde devam ederse, öğleden sonra akşamüstüne doğru genel resmi daha net şekilde görebileceğiz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@