DOLAR
32,51 -0.09
EURO
34,97 +0.37
ALTIN
2.433,15 +0.41
BIST
9.793 +0.72
BITCOIN
64.210 -3.26
12

BioNTech aşılarıyla ilgili flaş iddia:

İsrail'den yapılan açıklamaya göre Pfizer'BioNTech'in Covid-19 aşısının ilk dozu düşünüldüğünden daha az etkili. İsrail'in koronavirüsle mücadale koordinatörü Nachman Ash, tek bir doz Pfizer/BioNTech aşısının başlangıçta umulandan daha az koruma sağlayabileceği konusunda uyarıda bulundu

Gündem 20.01.2021, 15:44
BioNTech aşılarıyla ilgili flaş iddia:

İsrail'den yapılan açıklamada tek Covid aşısı dozunun düşünüldüğünden daha az etkili olduğu ifade edildi. The Guardian'da yer alan haberde, "Enfeksiyonlardaki artış, ülkenin gelişmiş aşılama programına ilişkin iyimserliği azaltıyor" ifadeleri kullanıldı.

"Umulandan Daha Az Koruma Sağlayabilir"

İsrail'in koronavirüsle mücadale koordinatörü Nachman Ash, tek bir doz Pfizer/BioNTech aşısının başlangıçta umulandan daha az koruma sağlayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Buna karşılık, Pazartesi günü İsrail'in Tel Hashomer'deki Sheba Tıp Merkezi tarafından yayınlanan verilere göre, ikinci doz Pfizer aşısını alanların antikorlarında 6 ila 12 kat artış olduğu belirtildi.

İlk Kez Yüzde 10'un Üzerine Çıkıldı

İlk dozun etkili bir antikor yanıtını teşvik etmesi birkaç hafta sürebilirken, ikinci doz korumayı güçlendirerek farklı yanıtları tetikleyebilir. Pfizer, aşısının tek bir dozunun yaklaşık yüzde 52 oranında etkili olduğunu söyledi. İngiltere gibi bazı ülkeler, ilk doz verilen kişi sayısını en üst düzeye çıkarmak için aşının ikinci dozlarını vermeyi geciktiriyor.

Binlerce İsraillinin aşı yapıldıktan sonra hastalandığına dair haberler arasında, aşının etkinliğine ilişkin sorular gündeme getirildi. İsrail Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sharon Alroy-Preis, ise bunun, aşılanan kişilerde virüse maruz kalmalarından önce yeterince antikor oluşmamasından kaynakladığını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı, önceki gün 10 bin 021 enfeksiyon kaydeden verilerin açıklanmasının ardından, üç ayı aşkın bir aradan sonra koronavirüs testlerinin pozitif çıkma oranının ilk kez yüzde 10'un üzerinde olduğunu duyurdu.

2 Milyondan Fazla Kişi Aşılandı

İsrail'de 2 milyondan fazla kişiye Pfizer'in birinci dozu yapılırken, 400 bin kişiye aşının ikinci dozu yapıldı.

İngiltere'den yeni dönen bir kişinin 20-30 kişiye virüs bulaştırdığını belirten Dr. Alroy-Preis, "Çok önemli ve hızlı enfeksiyonlar görüyoruz. Bu ve aşı arasında gerçekten bir yarış" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@