DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,79 -0.61
ALTIN
2.441,86 +0.23
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
64.000 -1.23
12

Bakanlıklarda devir teslim töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından merakla beklenen kabine üyeleri açıklandı. İki isim hariç eski kabine tamamen değişti. 15 yeni bakan bugün devir teslim töreninden sonra yeni görevlerine başlayacak.

Gündem 04.06.2023, 12:16
Bakanlıklarda devir teslim töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yeni kabineyi açıkladı. Sağlık Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı değişmedi, 15 bakanlığa ise yeni isim atandı. Bugün ise bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda devir teslim

İlk devir teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanan Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Varank şunları söyledi:

"Türkiye'ye hizmet etmeye çalıştık. Görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu bir takım çalışması. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biz nasıl görevimizi yerine getirdiysek arkadaşlarımız da görevlerini yerine getirecek. Biz iyi niyetle çalışmaya gayret ettik ama eksikleriniz olabilir. Bu manada arkadaşlarımdan ve aiz Türk milletinden haklarını helal etmelerini istiyorum."

Ardından sözü alan Mehmet Fatih Kacır şunları söyledi:

"Aziz milletimize Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet etme imkanı veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bazılarına büyük işler yapmak nasip olur. Siz 5 yıllık görevinizde bunları yaptınız, bize örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Türkiye'nin otomobili, 60 yıllık rüya sizlerin görev süresinde yapıldı. Teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız."

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı.

Nebati'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Ülkemiz ve dünya açısından kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makamı teslim eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz çalışarak sürdürdüm. Bizler her daim milletimize hizmet etmeyi ülkemize eserler kazandırmayı en temel vazifemiz olarak görmeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı oalcağına inancım tamdır.

Mehmet Şimşek'in açıklamaları şöyle:

Bayrak ve hizmet yarışında bu değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı bu dönemde Hazine ve Maliye Baknalığı görevini büyük bir fedakarlık içinde yürüten sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refatı arttırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz oalcaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı ve öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin arttırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@