DOLAR
32,52 -0.09
EURO
34,96 +0.29
ALTIN
2.445,41 +0.92
BIST
9.706 -0.17
BITCOIN
63.593 -1.83
12

Bakan Selçuk’tan 15 Temmuz Açıklaması

"Gazi yakınlarına kamuda iş imkanı sağlanarak düzenli gelirlerinin olmasını sağlıyoruz."

Gündem 15.07.2020, 14:04 15.07.2020, 14:39
Bakan Selçuk’tan 15 Temmuz Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirmeye çalıştığı darbe planının yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Bundan dört yıl önce gerçekleştirilen darbe girişimini engelleyebilmek adına o gece ülkenin dört bir yanında sokağa çıkarak kahramanlık destanları yazan şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle andığını ifade eden Selçuk; “Güvenlik güçlerinin ve sokağa çıkan vatandaşların yazdığı kahramanlık destanı, kaybedilen canların acısı hafızalardaki yerini dün gibi koruyor.” ifadelerini kullandı.

Zehra Zümrüt Selçuk; şehit ve gazi yakınları için yürütülen çalışmalar hakkındaki bilgileri basın mensupları ile paylaştı. Bakan Selçuk; 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan kendilerini tankların önüne siper eden canlarını ortaya koyan vatan sevdalıları aileleri için devletin tüm imkanlarını gözünü kırpmadan seferber ettiğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi devlet ve milletin iradesi için canını veren, bu uğurda şehit düşen 251 şehidimizin yakınına ve 2 bin 734 gazimiz ile gazi yakınlarımıza istihdamdan, eğitime devlet olarak pek çok konuda destek sağlandığını belirten Selçuk Bakanlık verilerini paylaştı.

Şehit ve gazi çocuklarına eğitim alanında sağlanan imkanlara konuşmasında yer verirken bakanlık verilerini de paylaştı. Selçuk şehit ve gazi çocuklarına ilköğretimden yükseköğrenime kadar bir dizi imkan sıralandığını; Kredi Yurtlar Kurumu olanaklarından yararlanılması noktasında öncelik tanındığını ifade etti. Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarından ikinci öğretim ve açık öğretim katkı ücretlerinin alınmadığını bu ödemelerden ailelerin muaf tutulduğunu dile getirdi. Bunun dışında şehit ve gazi yakını ailelerin çocuklarına özel öğretim kurumlarında yüzde üçlük bir kontenjan ayrıldığını ve bu öğrencilerin özel okullarda ücretsiz eğitim görmesinin sağlandığı bilgisini paylaştı.

Bu bilgilerin yanında şehit ve gazi ailelerine sağlık hizmetlerinde de öncelik tanındığını ifade eden Bakan Selçuk; sağlık alanında şehit ve gazi ailelerine sağlık alanında öncelik tanındığını sağlık imkanlarından ücretsiz yararlanmalarının sağlandığını dile getirdi.

Bakan Selçuk bir diğer bilgi olarak; şehit ve gazi ailelerine barınma konusunda da özel ayrıcalıkların tanındığını kaydetti. Bu konuda elektrik ödemelerinde yüzde kırk oranında su ödemelerinde ise yüzde elli oranında bir indirim sağlandığı bilgisini paylaştı. Bunun yanında 200 metrekarenin altında olan konutlarda ailelerin konut vergisinden muaf tutulduğunu da dile getirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk; şehit yakınlarına ve gazilere ya da gazi yakınlarına kamuda iş imkanı sağlanarak düzenli bir gelirlerinin olmasının sağlandığını belirtti. Bunun yanında şehitlerin anne ve babalarına şartsız aylık bağlandığını, 15 Temmuz gecesi başkasının yardımına ve desteğine muhtaç olan malullerimiz için de asgari ücretin net tutarının iki katı kadar bakım ücreti ödendiği bilgilerini paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@