DOLAR
32,58 +0.27
EURO
34,97 -0.05
ALTIN
2.445,94 +0.40
BIST
9.717 0.00
BITCOIN
64.049 -0.77
12

Bahçeli’den HDP çıkışı!

MHP lideri Bahçeli, MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı’ndaki konuşmasında “Bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. HDP, başka bir isimle açılmamak üzere kapatılmalıdır” dedi.

Gündem 18.03.2021, 11:49 18.03.2021, 11:54
Bahçeli’den HDP çıkışı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 13’üncü Olağan Kurultay’ını saat 10’da “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla başladı.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda, 24 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Devlet Bahçeli, 10’uncu defa genel başkanlık koltuğuna oturacak.

Partisinin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşan MHP lideri Bahçeli, ”Bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır” ifadelerini kullandı. ”Türkiye rotasından çıkmayacak” diyen Bahçeli, erken seçim olmayacağını ve seçimlerin 2023 yılında yapılacağını da yineledi. HDP’ye açılan kapatma davasını da değerlendiren MHP lideri, ”Bir daha açılmamak üzere kapatılmalı” diye konuştu.

Bahçeli, MHP’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’nda konuşuyor;

”Büyük Türk milleti, aziz vatandaşlarım, kurultay divanımızın değerli başkan ve üyeleri, kurultayımıza teşrif eden kıymetli misafirler, fedakar, vefakar ülküdaşlarım, sayın basın mensupları, Mart ayının 18’inde yani bugün Çanakkale ruhunun ilhamıyla şühedanın irtibatıyla, milletin iradesiyle 13. Olağan Büyük Kurultayımızı yapmanın emsalsiz kıvancını yaşıyoruz.,

İstiklal için birlik, istikbal için dirlik diyoruz kazananın Türkiye olacağına inanıyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, hep düşünüyoruz hep altında kefensiz yatanı, şehit olduğuyuz incitmiyoruz atamızı.

Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da hınca hınç dolsaydı. Ancak bir yıldır hem ülkemizin hem dünyamızın kıyasıya mücadele ettiği Kovid-19 nedeniyle kurultaya katılımı sınırlı tuttuk.

Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hak namına haksızlığa tapmadık.

Zaman oldu şafağı sökmeyen gecelerde ülkümüzle aydınlandık. Anılarımızı pusula yaptık, geleceğe açıldık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi hıyanetlerle boğulmak istendik. Dönmedik yolumuzdan, şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

2023’te Cumhurbaşkanı adayımız bellidir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Erken seçim isteyenler, iyi bilin ki seçimler zamanında yapılacak ve Türkiye rotasından çıkmayacaktır. 2023’te yeni bir tarih yazılacak. 

Fezleke açıklaması

İnsanlık değildir, insan hakları hiç değildir. Bölücü vekillerin TBMM’ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız? Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. HDP, Türk demokrasisinin çerçevesini sarmış mayın tarlasıdır. İYİ Parti, siparişle kurulan projedir. İP’in Başkanı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerininse proje bazı bir ittifak olduğunu teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hedefler manzumesi nerelerden ibarettir?

“Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır”

2023’te Cumhurbaşkanı adayımız bellidir. Sayın Cumhurbaşkaneçimler zamanında yapılacak”

Seçimler zamanında yapılacak’ açklaması

Erken seçim isteyenler, iyi bilin ki seçimler zamanında yapılacak ve Türkiye rotasından çıkmayacaktır. 2023’te yeni bir tarih yazılacak.

Kılıçdaroğlu’na tepki

Kılıçdaroğlu bir tarafta Türkiye’de can güvenliği yok derken diğer tarafta 10 milyon işsizlik var derken yalan söylemiştir. CHP Genel Başkanı tarlayı bilmez, çiftçimizi konuşur bakkala girmez, marangozu tanımaz, gelin görün ki esnafımızı konuşur, memurlarımızdan bahseder. Sıra CHP’ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan kaçınmaz.

Türk tipi başkanlık sistemi

Yeni sistem Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine dayanmıştır. Parlamenter sistemdeki karışıklıklar, çalkantılar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle aşılmıştır. Türk tipi başkanlık modelidir. Türkiye’nin sistemsel aksaklıklarının milli iradeyle çözülmesinden herkes memnun olmalıdır. 9 Temmuz 2018’den itibaren uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi taban tutmuş, tarihsel ve kültürel mazimizle örtüşmüştür. Yeni sistemin özünde Türk milletinin beka ve refah özlemleri esastır. Geçmişin tecrübeleriyle geleceği kavuruyor, daha uyanık, daha dikkatli hareket ediyoruz. Tanzimat’tan Islahat’a, Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e kadar pek çok görüş, fikir, sistem önerilmiştir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@