DOLAR
32,38 +0.16
EURO
34,96 -0.34
ALTIN
2.325,53 +0.22
BIST
9.095 +0.16
BITCOIN
69.919 -0.89
12

Alevilere hakaret içeren sözler tepki çekti

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Yakup T. hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçundan soruşturma başlattı. Zanlı kısa sürede gözaltına alındı

Gündem 09.02.2022, 21:27
Alevilere hakaret içeren sözler tepki çekti

Olayda Yakup T. isimli bir kişi, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevi vatandaşlara yönelik hakaretlerde bulundu, dakikalarca küfürler etti.

Dehşete düşüren anlarda Yakup T. isimli kişi, "Hz.Ali Alevi ise ben ondan daha Aleviyim. Alevilik diye bir şey yok kafir var. Bunlar kafir... Ben Alevileri sevmem. Benim yayınıma gelmesinler. Gelmeyin bu yayına" şeklinde sözler de söyledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından da sosyal medyada tepkiler çığ gibi geldi.

'Yakup T. tutuklansın' kampanyası başlatıldı

Yakup T.'nin Alevilere ettiği hakaretlerin ardından sosyal medya kullanıcıları 'Yakup T. tutuklansın' etiketiyle kampanya da başlattı.

Ömer Çelik’ten tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yakup T. isimli sosyal medya kullanıcısının Alevilere yönelik hakaretlerine tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Alevi kardeşlerimiz canlarımızdır. Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır. Alevi kardeşlerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmiştir. Çirkinliğe karşı beraber mücadele edeceğiz” dedi.

Gözaltına alındı

Yapılan şikayetler üzerine de Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli´nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup T.´yi gözaltına aldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Yakup T. hakkında `halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek´ suçundan soruşturma açıldığı belirterek, "Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında `Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek´ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Valilik de açıklama yaptı

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada ise sosyal medya platformlarında, çeşitli inanç gruplarına ve sosyal kesimlere yönelik hakaret içerikli paylaşım yapan kişinin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gerekli adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sosyal medyada milletimizin ortak değerlerine ve inançlarına hakaret eden şahıs, Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmış olup soruşturma adli makamlar tarafından yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.

Başkan büyükakın: en ağır şekilde kınıyorum

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da, Alevilere yönelik saldırıyı kınadığını söyleyerek, "Ne dediğini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandaşımızın videosunu az önce bana da izlettiler. Aldığım bilgilere göre vatandaş gözaltına alınmış ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereğini hızla yapacaklardır. Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@