DOLAR
32,60 +0.38
EURO
34,82 +0.24
ALTIN
2.496,64 +0.49
BIST
9.472 -0.55
BITCOIN
64.586 +4.34
12

Yangından etkilenenlere destek ödemeleri yarın başlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Manavgat yangınından etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri yapılacağını açıkladı.

Genel 30.07.2021, 23:00
Yangından etkilenenlere destek ödemeleri yarın başlıyor

Hasar tespiti yapılan vatandaşlar Cumartesi açık olacak Ziraat Bankası'ndan kısmı ödemelerini alabilecek. Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank da Artvin, Rize ve Düzce'de selden etkilenen esnafa tamamen faizsiz, ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık kredi desteği verileceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat yangınında mağdur olan vatandaşlara destek sağlanacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangın hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Ziraat Bankası yarın açık olacak

"Tüm ihtiyaçları karşılayacağız, yaraları saracağız. Ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm zararlarını gidereceğiz. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemeleri yarından itibaren Ziraat Bankası ile başlatıyoruz.

Milyonlarca liralık kaynak aktarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığımız 8.5 milyon TL aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon TL, AFAD'ımız 5 milyon TL,Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon TL aktardı.

Valilik hesap açacak

18 bin aboneye elektrik verilemiyor şu anda. Bu mahallelerimize ve abonelerimize en hızlı şekilde elektrik verilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Valiliğimiz bir hesap açacak. Milletimiz cömerttir, gerekli desteği her zaman yapar. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimiz ile temasa geçebilirler."

Kredi borçları ertelenecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız" dedi.

Selden etkilenenlere faizsiz kredi desteği

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Artvin, Rize ve Düzce illerimizde selden etkilenen esnafımıza ve işletmelerimize destek olacağız. KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceğiz. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sel ve yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@