DOLAR
32,33 +0.20
EURO
35,15 0.00
ALTIN
2.303,05 +1.12
BIST
9.057 +2.84
BITCOIN
70.549 -0.91
12

12 ilde ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Türkiye genelinde görülen yangınlar sonrası; hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskine karşı İzmir, Aydın, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Niğde, Yalova ve Bursa ve İstanbul'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

Gündem 30.07.2021, 23:19 30.07.2021, 23:23
12 ilde ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Peş peşe gerçekleşen orman yangınları sonrası İzmir, Aydın, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Niğde, Yalova ve Bursa ve İstanbul'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirtti. Hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin, ateş yakılmasının ve havai fişek atılmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığını aktaran Yavuz, "Lütfen kurallara uyalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Balıkesir ve İzmir'de de yasak

Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, sosyal medya hesabı üzerinden ormanlık alanlara girişlerin Valilik gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu. Başkan Soyer’in paylaşımı şu şekilde: "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım."

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Gaziantep Valisi Davut Gül, ormanlık alanlara girilmesinin yasaklandığını bildirdi. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hava sıcaklıklarının arttığını belirtti. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve diğer sebeplerden dolayı Gaziantep genelinde ormanlara giriş çıkışların yasaklandığını duyuran Gül, "Ormanlara giriş çıkışlar, 15 Ağustos 2021'e kadar valilik tarafından yasaklanmıştır. Lütfen kurallara uyarak şehrimizi ve ülkemizi koruyalım" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de yasak bir ay sürecek

Çanakkale il ve ilçelerinde ormanlık alanlara 31 Temmuz-30 Ağustos 2021 tarihleri arasında görevliler haricinde giriş ve çıkışlar yasaklandı. Konuya ilişkin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 'Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler' hükmüne uygun olarak Çanakkale İli dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz - 30 Ağustos 2021 tarihleri süresince ormana görevliler haricinde girişler Çanakkale Valiliğinin 30/07/2021 tarih ve 1745725 sayılı emirleriyle yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@