DOLAR
32,57 +0.08
EURO
34,99 +0.44
ALTIN
2.431,16 +0.33
BIST
9.773 +0.53
BITCOIN
63.891 -4.48
12

Taliban Kabil’e girdi! ABD’liler kaçıyor

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban’ın her yönden başkent Kabil’e girmeye başladığını açıkladı. ABD ordusu Afganistan’ın başkenti Kabil’deki büyükelçiliğini tahliye ediyor.

Genel 15.08.2021, 12:22
Taliban Kabil’e girdi! ABD’liler kaçıyor

Afganistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Taliban’ın her yönden başkent Kabil’e girmeye başladığı belirtildi.

ABD, Kabil Büyükelçiliği’nde 50’den az personelinin kaldığını  ve tahliye edildiğini açıklarken, NATO ise Avrupa Birliği çalışanlarının Kabil’de bilinmeyen güvenli bir yere götürüldüğünü duyurdu.

Afganistan’da ABD’nin asker çekmeye başlamasının ardından saldırılarını sürdüren Taliban bu sabah itibarıyla ülkedeki 34 vilayet merkezinden 27’ncisini ele geçirdi. Sabaha karşı ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinin Celalabad ve Daykundi vilayetinin merkezi Nili kentleri Taliban kontrolüne geçti. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Celalabad kentinin hiçbir çatışma yaşanmadan Taliban’a bırakıldığı bildirildi.

Taliban’ın bu sabah saatlerinde ise Kabil’in batısındaki Vardak vilayetinin merkezi Meydanşehr’i ve Kabil’in güneyindeki Host vilayetinin merkezinde kontrolü ele geçirdiği belirtildi. Taliban vilayet merkezi Host kentindeki hapishanede bulunan mahkumları serbest bıraktı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Taliban’ın ülkedeki bütün geçiş noktalarında kontrolü sağladığı ifade edildi. ABD’nin Kabil’deki büyükelçilik binasında bu sabah helikopterlerle tahliye çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Taliban Kabil’e girdi

Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e her yönden girmeye başladığı belirtildi. Yerel kaynaklar, Kabil’de silah seslerinin duyulduğunu açıkladı.
Taliban, dün akşam saatlerinde de Belh vilayetinin yönetim merkezi Mezar-ı Şerif’i ve Faryab vilayetinin yönetim merkezi Meymene’de kontrolü ele geçirmişti.

Kabil’e her yönden girdiğini duyuran Taliban, kentten ayrılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlanabileceğini duyurarak kadınların korumalı bölgelere geçmesi çağrısında bulundu.

Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmeye başlayan Taliban, kentte güç kullanmayacaklarını, barışçıl bir şekilde ilerleyeceklerini ve Kabil halkının zarar görmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@