DOLAR
32,39 +0.19
EURO
35,06 -0.19
ALTIN
2.324,41 +0.17
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.940 +2.62
12

İstanbul merkezli Seko IPTV kapatıldı!

Sinema ve platform yayıncılığının yasal ekosistemini korumak ve dijital korsanlıkla mücadele etmek için faaliyet gösteren ve üyeleri arasında Amazon, Apple TV+, Netflix, Sony Pictures Entertainment, Walt Disney ve Warner Bros’un da bulunduğu ACE, İstanbul merkezli korsan içerik yayıncılığı yapan Seko IPTV’nin kapatıldığını duyurdu.

Genel 17.02.2022, 10:09
İstanbul merkezli Seko IPTV kapatıldı!

Sinema ve platform yayıncılığının aktif yasal ekosistemini korumak ve dijital korsanlıkla mücadele etmek için faaliyet gösteren küresel birlik ACE (The Alliance for Creativity and Entertainment), korsan içerik yayıncılığı yapan Seko IPTV’nin kapatıldığını duyurdu.

Amazon, Apple TV+, NBCUniversal, Netflix Studios LLC, Sony Pictures Entertainment, ViacomCBS, Walt Disney Studios Motion Pictures ve Warner Bros’un yönetim kurulu üyeleri arasında yer aldığı ACE’den yapılan açıklamada, korsan yayıncılıkla mücadele kapsamındaki bu sonucun, Türkiye’deki ilk örneği olduğu belirtildi.

İstanbul merkezli faaliyetlerde bulunan ve dünyanın dört bir yanındaki korsan içerik platformlarına hizmet veren Seko IPTV, telifle korunmuş içerikleri yasadışı bir şekilde, müşteri statüsünde benzer platformların (bayilik gibi) kullanımını sağlayarak son kullanıcıya aylık veya yıllık abonelikle sunuyordu.

Açıklamada, 2016 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Seko’nun, sunduğu uluslararası kanallar, çok dilli film ve TV dizileri gibi telif haklarını ihlal eden geniş yelpazedeki içeriklerle ACE üyelerinin tamamını olumsuz etkilediği vurgulandı.

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Seko’nun Türkiye’deki yasadışı birçok uluslararası dijital içerik sağlayıcının kaynağı konumunda olduğunu belirten MPA (Motion Picture Association - Sinema Birliği) Başkan Yardımcısı ve Küresel İçerik Koruma Direktörü Jan Van Voorn, “ACE olarak elde ettiğimiz bu başarının ardından bölgedeki çalışmalarımızı sürdürüp, üyelerimizin yasal telif haklarını korumak için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamaya göre Seko IPTV adlı işletmecinin İstanbul‘da korsan yayıncılık faaliyetleri gerçekleştirdiği tespit edildikten sonra ACE harekete geçti ve işletmeci işbirliğine giderek ilgili hizmetlerin tamamını kapattı. Şu anda Seko TV ile bağlantılı tüm alan adları ACE’ye aktarılmış durumda ve bu adresler, ACE web sitesinin “Yasal Olarak İzle” bölümüne yönlendirildi.

Ace nedir?

ACE, sinema ve platform yayıncılığının aktif yasal ekosistemini korumak ve dijital korsanlıkla mücadelek için dünya genelinde faaliyet gösteriyor. Korsanlığa karşı cezai ihbarlar, hukuk davaları ve faaliyetten men operasyonları ile mücadele etme yönünde bir yaklaşım izleyen ACE, şu ana kadar küresel çapta yasadışı dijital yayın servislerine, izinsiz içerik kaynaklarına ve bunların işletmecilerine karşı çok sayıda el koyma işlemine imza attı.

Motion Picture Association’ın içerik koruma operasyonlarıyla desteklenen ACE’nin yönetim kurulu üyeleri Amazon, Apple TV+, NBCUniversal, Netflix Studios LLC, Sony Pictures Entertainment, ViacomCBS, Walt Disney Studios Motion Pictures ve Warner Bros’tan oluşuyor. Charles Rivkin, ACE’nin ve Motion Picture Association’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@