DOLAR
32,55 0.00
EURO
34,88 -0.03
ALTIN
2.436,01 +0.24
BIST
9.722 +0.80
BITCOIN
65.000 -2.52
12

Erdoğan duyurdu! SİHA satışında imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile anlaşmaların imza törenini sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Genel 24.05.2021, 21:30
Erdoğan duyurdu! SİHA satışında imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Stratejik ortağımız Polonya ile ilişkilerimiz asırlar öncesine dayanıyor.

İlişkilerimizi tüm yönleriyle ele aldık. Türkiye-Polonya arasındaki iş birliği imkanlarını istişare ettik.

İki ülke arasındaki 6.5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 2 milyar doları aşmış bulunuyoruz. Müteahhitlik şirketlerimiz toplamda 4 milyar dolar tutarında 50’ye yakın proje üstlendiler. Firmalarımız Polonya’nın altyapılarına katkı sunmayı sürdürecek.

Savunma sanayiinde Polonya ile kökleri İkinci Dünya Savaşı’na giden güçlü ilişkilerimiz mevcuttur.

Son 19 yılda attığımız adımlarla yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda ülkemizi devler ligine taşıdık. Kendi savaş gemisini yapabilen ve idame edebilen sayılı ülkeler arasındayız.

Türkiye tarihinde bir ilk

İHA’larda dünyanın en iyisi üç, dört ülkesinden birisiyiz. Bu tecrübelerimizi NATO müttefikimiz Polonya ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye tarihinde ilk kez NATO ülkesine İHA ihraç edecektir. Bu alandaki iş birlikleri önümüzdeki dönemde de artacak. Polonya ile ikili ilişkilerimizin gelişmesi halklarımızı da birbirine yakınlaştırıyor.

Polonyalı misafirlerimiz tatillerini Türkiye’de gönül rahatlığıyla geçirebilirler. Polonya AB üyelik sürecimizi destekleyen, vizyonu geniş bir ülkedir.

NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya’ya göndereceğiz.

Polonya’nın, NATO’nun Türkiye’ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü’müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise şu ifadeleri kullandı:

Türkiye gelişim bu ziyareti gerçekleştirmem, ayrıca 2017 yılındaki ziyaretiniz için teşekkür etmek istiyorum. Aslında benim için bir başlangıçtır.

Yeni uluslararası politikayı açtırmış bulunuyor. Umarım ki uluslararası siyasete dönmüş bulunmaktayız. Tekrar karşılıklı görüşebileceğimiz duruma geleceğimize inanıyorum.

Bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Temsilcilerimizin görüşmesi için de teşekkür ediyorum. Çift taraflı anlaşmaların imzalanması çok önemlidir. Bu sözleşmeler gizli bilgiler, Milli Savunmada kullanılmasında, aynı zamanda milli savunmada kullanılan silahların satın alınmasında.

Bence en önemli kesinlikle turizm alanında imzaladığımız sözleşmedir. Polonya’da bir sürü insan bir tatili hayal ediyor. 2020 yılında salgından dolayı tatillerini ertelediler.Bu sözleşme ile bu sene bu gerçekleşecek. Belki PCR testi ile turistlerin Türkiye’ye girebilmesi hatta test konusunda detayları sizinle konuşmuştuk. Ama en önemlisi NATO zirvesinden önce sizinle konuşmamız olmuştu. Ukrayna’nın meselesini, Kırım işgalinden bahsetmiştik.

Suriye ve Libya’daki durumlardan da bahsetmiştik. Aslında dünyada barış yollarını nasıl gerçekleştiririz bundan bahsetmiştik. Yarın İncirlikte bulunan Polonyalı askerleri ziyaret edeceğim. Hatta yıllardır Polonya’da Türk askerlerin bulunmasından dolayı sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ettim.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@