DOLAR
32,60 +0.25
EURO
34,79 +0.35
ALTIN
2.409,41 -0.96
BIST
9.645 -0.50
BITCOIN
66.367 +0.25
12

Enes Batur'a YouTube şoku!

Enes Batur'a, YouTube Topluluk Kuralları'nı ihlal etmesi nedeniyle ceza geldi. Batur, "5 yıl önce yayınladığım bir video yüzünden ihtar aldım. YouTube'a video yüklemem yasaklandı" dedi. Batur aldığı ihtar sonucunda, bir hafta boyunca içerik paylaşamayacak. Ünlü YouTuber'ın hesabı, geçtiğimiz yıl da aynı sebepten dolayı askıya alınmıştı

Genel 31.03.2021, 22:05
Enes Batur'a YouTube şoku!

Türkiye'de en çok takipçiye sahip YouTuber'ların başında gelen Enes Batur büyük bir şok yaşadı. 22 yaşındaki Batur'un yıllar önceki bir videosundan dolayı, platforma yeni içerik yüklemesi yasaklandı.

"Sinir krizi geçireceğim!"

Karara isyan eden Batur, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Batur, "Sinir krizi geçireceğim gerçekten. Beş yıl önce yayınladığım bir video yüzünden ihtar aldım. YouTube'a video yüklemem yasaklandı. Sıkıntıyı çözmeye çalışacağım bakalım, dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

Bir hafta yasak!

Enes Batur'un ihtar alması, onun bir hafta boyunca yayın yapamayacağı anlamına geliyor. Ünlü YouTuber, 90 gün içinde iki kez daha ihtar alırsa, hesabının kapatılmasıyla karşı karşıya kalabilir.

Batur'un hesabı geçtiğimiz yıl da aynı gerekçeyle askıya alınmıştı. Gerekli girişimlerden sonra Batur, video paylaşım platformundaki kısıtlamalarını kaldırmayı başarmıştı.

Youtube topluluk kuralları hakkında

YouTube, içerik üreticilerinin Topluluk Kuralları'na uyması gerektiğini belirtiyor. Bu genel kurallar YouTube'un dinlemek, paylaşmak ve topluluk oluşturmak için ideal bir platform olmasına yardımcı olduğu ifade ediliyor. YouTube'da izin verilen içerik türleri, spam veya taciz gibi davranışları yasaklayan kurallar ve daha birçok konu bu kurallarda özetleniyor.

Yüklenen içeriğin Topluluk Kuralları'na uygun olmadığı tespit edilirse uyarı alınıyor (ilk ihlal için). İçeriğin YouTube'un politikalarını tekrar ihlal ettiği tespit edilirse Topluluk Kuralları ihtarı veriliyor. Uyarının ardından:

* Bir ihlal daha gerçekleşmesi, ihtar almak anlamına gelir ve bir hafta boyunca paylaşım (video, canlı yayın, özel küçük resim ve yayın) yapılamaz.

* 90 gün içinde ikinci ihtarı almak, iki hafta boyunca paylaşım (video, canlı yayın, özel küçük resim ve yayın) yapılamaz.

* 90 gün içinde üç ihtar alınması durumunda kanal kapatılır.

Geçtiğimiz günlerde Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Batur, merak edilenlerini anlatmıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08

Gelişmelerden Haberdar Olun

@