DOLAR
32,51 -0.09
EURO
34,97 +0.37
ALTIN
2.433,15 +0.41
BIST
9.794 +0.74
BITCOIN
64.037 -3.52
12

Cumhurbaşkanlığı’ndan vatandaşlara ‘WhatsApp’ uyarısı!

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’tan, çokça konuşulan ve tartışmalara neden olan WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara önemli uyarılar geldi.

Genel 18.05.2021, 14:26
Cumhurbaşkanlığı’ndan vatandaşlara ‘WhatsApp’ uyarısı!

WhatsApp’ta yeni bir dönem başladı. Çünkü çokça konuşulan ve tartışmalara neden olan WhatsApp sözleşmesi yürürlüğe girdi.

Bu sözleşme kullanıcıların WhatsApp’taki verilerinin Facebook ile paylaşılmasına izin veren bir gizlilik sözleşmesi. Bu sözleşmenin amacı ise kullanıcıların Facebook, Instagram ve WhatsApp verilerini senkronize ederek her üç platformda da kişiselleştirilmiş reklam hedeflemeleri sunabilmek.

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp’ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını ifade eden Koç, “Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir. Bazı durumlarda mesajlar da sunucularda saklanabilir. IP adresi, telefon numarası, konum gibi veriler toplanabilir. Kişisel verilerin kullanıcıların rızası dışında belirsiz süre saklama ihtimali de var” dedi.

Koç ayrıca, uygulama ile ilgili şu uyarıları yaptı:

* Mesajlaşma, arama, durum, grup adı dâhil tüm grup bilgileri, profil fotoğrafı, son görülme bilgisi ve hakkımdaki kısmındaki bilgileri en son ne zaman güncellediğini gibi bilgiler toplanabilecek.

* Pil seviyesi, sinyal gücü, uygulama sürümü, bağlantı bilgileri, dil ve saat dilimi ve tanımlayıcılar gibi cihaza ve bağlantıya özgü bilgiler işlenebilecek.

* Konumla ilgili özellikler kullanılmasa bile kullanıcının genel konumunu tahmin etmek için IP adresleri ve telefon numarası alan kodları gibi diğer bilgiler kullanılabilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@