DOLAR
32,38 +0.17
EURO
34,97 -0.31
ALTIN
2.325,94 +0.24
BIST
9.075 -0.06
BITCOIN
70.000 -1.2
12

Bakan Pakdemirli denizden ‘hayalet ağ’ topladı!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğe ve sürdürülebilirliğe büyük tehdit oluşturan terkedilmiş ağlara dikkati çekmek için Marmara Denizi’ne dalıp ‘hayalet ağ’ları çıkardı.

Genel 21.07.2021, 13:55
Bakan Pakdemirli denizden ‘hayalet ağ’ topladı!

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bekir Pakdemirli’nin, farkındalık oluşturmak için Marmara Denizi’nde dalış yaparak, balıkçıların avlanmak için attığı; ancak çeşitli nedenlerle denizde kalan ‘hayalet ağlar’ı topladığı programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğe ve sürdürülebilirliğe büyük tehdit oluşturan ve “hayalet ağ” olarak da tarif edilen terk edilmiş ağlar için farkındalık oluşturmak adına Marmara Denizi’nde özel dalış gerçekleştirdi

Balıkçıların avlanmak için denize bıraktığı ancak fırtına, kayalığa takılma gibi çeşitli nedenlerle denizde kalan ağlar “hayalet ağ” olarak adlandırılıyor. Bu ağlar denizlerde kaldığı süre boyunca uzun zaman çürümeden deniz canlılarını avlamaya ve çevreye zarar vermeye devam ediyor.

Bakan Pakdemirli hayalet ağları topladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmara Denizi’nde özel bir dalış yaparak 2 hayalet ağı denizden çıkardı.

Dalış öncesi Pakdemirli’ye başarılar dileyen Bakan Kurum, “Hakikaten çok önemli bir süreci yürütüyor, bize de destek oluyor. Bu Marmara Denizi’miz adına 7 ilimizi kapsayan bütün bölge için önemli. Kendisini seviyoruz ve destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli de dalışın ardından yaptığı açıklamada, hayalet ağların çıkarılmasının, denizlerin, özellikle Marmara Denizi’nin temizliği açısından son derece önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İki adet hayalet ağı bulduk, yuvasından çıkardık”

“İster istemez bu ağlar aşağıda birikim yapıyor, farklı deniz canlılarının oluşmasına sebebiyet veriyor ve gelen giden tüm canlıların orada takılmasına ve ciddi bir deniz çöplüğü yaratmasına sebep oluyor. Müsilajın da aslında kaynaklarından biri hayalet ağlardır. Özellikle Marmara özelinde bundan sonra çok çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. İki sene önce başlattığımız proje, ‘Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi.’ Uzun süre dalmadığım halde iki sene evvel tekrar hayalet ağları temizlemek maksadıyla başlamıştım. Tekrar Marmara Denizi’nde, Çevre Şehircilik Bakanımızla beraber gerçekleştirdiğimiz çeşitli faaliyetlerin en sonuncusu olarak, hayalet ağların temizlenmesi maksadıyla, bir örnek olmak gayesiyle, Tarım ve Orman Bakanı olarak dalışımı tamamladım. İki adet hayalet ağı bulduk, yuvasından çıkardık kestik ve yukarıya taşıdık.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@