DOLAR
32,60 +0.34
EURO
34,74 -0.11
ALTIN
2.525,98 +1.67
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
59.661 -3.16
12

Anne değil cani!

Bahçelievler'de, hastanede tedavi altına alınan ve vücudunda kırık ve sigara izlerinin olduğu tespit edilen 19 günlük olan Yağmur isimli bebek öldü.

Genel 17.02.2022, 10:00
Anne değil cani!

İstanbul'da, Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde kan donduran olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 1 Ekim 2021 doğumlu Yağmur bebek rahatsızlandığı gerekçesiyle 20 Ekim 2021'de anne ve babası tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Vücudunda kırıklar ve sigara izi

19 günlük Yağmur bebek doktor tarafından muayene edildi. Yapılan muayenede bebeğin vücudunda kırık ve sigara izlerinin olduğu ayrıca darp edildiği tespit edildi. Yağmur bebek, 84 gün sonra 12 Ocak'ta hastanede hayatını kaybetti.

Anne ve babası gözaltına alındı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında anne Merve Özyurt (20) ve baba Tekin Özyurt (39) gözaltına alındı. Şüpheliler işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

"Ben küçükken babamdan şiddet gördüm"

Anne Merve Özyurt hakimlikteki ifadesinde, "Ben küçükken bilhassa babamdan fiziksel şiddet gördüm. 6 yaşında başlayan fiziksel şiddet evlendiğim 18 yaşıma kadar neredeyse her gün devam etti. Hatırladığım kadarıyla 15-16 yaşlarında da şiddet sebebi ile babamdan şikâyetçi olmuştum. Ancak babam hakkında herhangi bir dava açılmadı.

"Maktul benim ilk çocuğumdur"

Maktul benim ilk çocuğumdur. Aile şiddeti sebebiyle 2 yıldır psikolojik tedavi görmekteyim. Doktorum bana hamilelik süreci sonrasında ilaçlarımı eksiksiz kullanmamı söyledi. Ben doğum yaptıktan sonra doktoruma gittim ve ilaçlarımı düzenli olarak kullanmaya devam ettim. Maktule kasten şiddet göstermem söz konusu değil.

"Uyurken yanlışlıkla üzerine çıkmışım"

Ancak bir gün uyandığımda yatağında yatan bebeğimin uyku sırasında yanlışlıkla üzerine çıktığımı fark ettim. Daha sonra bebeğimi emzirmeye başladım. Bebek emmek istemeyince komşuma danıştım. Kendisi bana çocuğu doktora götürmemi söyledi. Ben de eşimle doktora gittim. Doktora çocuğun üzerine çıktığımı bu sebeple zarar görmüş olabileceğini söylemedim. Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz" dedi.

"Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz"

Baba Tekin Özyurt, "Eşim ailesinden şiddet gördüğü için psikolojik tedavi alıyor. Benimle evlenene kadar ilaçlarına düzenli olarak devam etmiş. Evlendikten sonra da ilaçlarını kullanmaya devam etti. Hamile kaldıktan sonra mecburen ilaçlarını bıraktı. Ben sabah 08.00'de işe gidiyorum akşam 17.00'de geliyorum. Ben ve eşim sigara kullanmıyoruz. Serbest bırakılmamı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Birçok kırık tespit edildi

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda Yağmur bebeğin sağ kolunda, burun üzerinde, sağ boyunda, köprücük kemiğinde yara izleri olduğu, sağ ön kol ve köprücük kemiğinde de kırıklar olduğu tespit edildi.

Anne tutuklandı, babaya yurt dışı yasağı

Anne Merve Özyurt "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba Tekin Özyurt ise yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma zorunluğuyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@