DOLAR
32,99 -0.11
EURO
35,82 -0.26
ALTIN
2.529,53 +0.87
BIST
10.891 +0.18
BITCOIN
68.000 +1.49
12

Adliyenin önünde 4 kişiyi öldürmüştü! "Pes" dedirten savunma!

İstanbul'da, Küçükçekmece Adalet Sarayı'nın önünde 24 Mart 2022'de çıkan kavgada, pompalı tüfekle 4 kişinin ölümüne sebep olan 67 yaşındaki Beşir Karadeniz, "Rastgele 2 mermiyi ateşledim, daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateşledim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Tüfekte mermi bitince tabancamı aldım, pişmanım, keşke olmasaydı" dedi

Genel 16.06.2023, 14:11
Adliyenin önünde 4 kişiyi öldürmüştü! "Pes" dedirten savunma!

İstanbul'da, 24 Mart 2022'de, Küçükçekmece Adliyesi'nin önünde yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan davanın ilk celsesindeki savunmasında Beşir Karadeniz (67), şunları söyledi.

"Arabamın sağ tarafından saldırı oldu"

"Ben aracımla otoparktan çıkmak için hareket ettim, biraz ilerledikten sonra tanımadığım birisi arabamın önüne atladı. Arkasında da 5 ya da 6 kişi vardı, arabamın sağ tarafından saldırı oldu. Taş atılıyordu, tekme vuruluyordu, akabinde silah sesleri geldi, ancak silahı kimin attığını görmedim.

"Oğlumu kanlar içinde gördüm"

Şahıslar arabamın sağ sürgülü kapısını açmışlardı, bana küfrediyorlardı. Ben halen direksiyonda otururken oğlumu benim arabamın arkasında kanlar içinde gördüm. Oğlumu o arada yere yıktılar, ben de aracımdan indim, bir anda tansiyonumun ve şekerimin etkisiyle hiçbir şey göremedim.

"Ateş ettiğim grupta oğlum da vardı"

Gözümde sis oldu, aracımın arka tarafında brandada sarılı tüfeğim vardı, onu elime aldım, ancak nasıl elime aldığımı hatırlamıyorum. Arabamın arkasından rastgele 2 mermiyi ateş ettim, oğlumun kayınbiraderi olan Sercan Selvi´yi vurmuşum. Daha sonra tüfeğimde kalan 5 mermiyi de ateş ettim, kime denk geldiğini bilmiyorum. Ateş ettiğim grubun içinde oğlum da vardı, ancak oğlum altlarındaydı. Tüfekte mermi bitince aracımın arkasına dolaştım tüfeği arabanın içine attım, paspasının altında bulunan tabancamı aldım. Tabancamla ateş etmeden birisi kolumdan tuttu, 'Ben polisim' dedi.

"Pişmanım keşke olmasaydı"

Ölenlerin benim tüfeğimden çıkan saçmalarla öldüğü doğrudur, pişmanım, keşke olmasaydı" dedi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3. celseye tutuklu sanık Beşir ve oğlu Bekir Karadeniz (38) tutuklu bulundukları cezaevinden getirilirken tutuksuz sanıklar Erdal ve Erzan Sözer ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Bekir Karadeniz´i yaraladığı iddia edilen Erdal Sözer suçlamaları reddederek, "Kendisini ilk kez yargılama sırasında gördüm. Olay sırasında kendisine herhangi bir eylemde bulunmadım" dedi.

"8 ya da 10 kez silah sesi silah sesi duydum"

Duruşmada, adliyenin polis şefi Necati D. tanık olarak dinlendi. Necati D. ifadesinde, "Olay günü şüpheli tarafını adliyeden çıkarmaya çalışırken bir kalabalık olduğunu gördük. Bu amaçla diğer şüphelileri beklettik, ancak onlar bizi dinlemedi. Bekir Karadeniz hızlı bir şekilde arabamıza gideceğiz diye aramızdan sıyrılarak otopark kısmına doğru koşmaya başladı. Sanıkların aracı otoparkın iç tarafında, biraz ötedeydi, kendilerini otopark kapısından değil protokol çıkışından çıkaracağımızı söyledik. Ben protokol kapısını açtırmak için yanlarından ayrıldım. Kapının yanına geldiğimde toplamda 8 ya da 10 kez silah sesi duydum" dedi. Müşteki sanık Bekir Karadeniz tanığın beyanlarını kabul etmeyerek olayın bu noktaya gelmesinde kendisinin bir etkisi olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi. Beşir Karadeniz de tahliyesini talep etti.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan mağdur Orhan Zorlu ve tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarttı. Olaya ilişkin görüntülerin Adli Tıp Kurumu´na gönderilerek tespit yapılıp rapor hazırlanmasını da isteyen mahkeme Ercan Sözer hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51

Gelişmelerden Haberdar Olun

@