DOLAR
32,63 +0.40
EURO
34,70 -0.16
ALTIN
2.527,70 +1.74
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
60.836 -1.78
12

5 suçtan 13 yıl 6 ay hapis ve tahliye kararı

İstanbul Şişli’de boşanma aşamasında olduğu eşi ve ailesinin yaşadıkları binaya kapıyı kırarak girdikten sonra silahla ateş edip "Buradan kimse sağ çıkmayacak" diyerek hürriyetlerini kısıtlayan Tugay Adak'ın 7 ayrı suçtan toplam 46 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti. Sanık Tugay Adak da "14 yıllık eşim.

Genel 15.09.2022, 20:37
5 suçtan 13 yıl 6 ay hapis ve tahliye kararı

İstanbul'un Şişli ilçesinde 7 ay önce boşanma aşamasında olduğu eşi ve ailesinin yaşadıkları binaya kapısını kırarak girdikten sonra silahla ateş edip "Buradan kimse sağ çıkmayacak" diyerek hürriyetlerini kısıtladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Tugay Adak hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanık Tugay Adak hakkında beş ayrı suçtan toplam 13 yıl 6 ay 13 gün hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi. Adak'ın eski eşinin yaşadığı binaya 1 kilometre mesafesine kadar yaklaşmamasına da karar verildi.

Giriş ekibine ateş etmişti

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tugay Adak getirildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Özel Harekât Şube Müdürlüğünde polis Onur Y. sanığı evin balkonunda, tabancalı halde gördüklerini, giriş ekibine doğru ateş ettiğini, tabancayı bırakması konusunda uyardıklarını ancak sanığın bırakmaması üzerine müdahale ettiklerini belirtti.

Kayınvalidesini sorumlu tuttu

Duruşma savcısı esas hakkında mütalaasında, sanığın eşi İnci ile ayrılma aşamasında olduklarını, eşiyle arasındaki problemlerden kayınvalidesi Saniye'yi sorumlu tuttuğu, olay günü de eşinin yaşadığı apartmana gelerek konuşmak istediğini, eşinin konuşmak istememesi üzerine havaya ateş ettiği ve binanın kapısını tekmeleyerek kırıp girdiğini belirtti. Savcı, sanığın "Mala zarar verme", "Silahla tehdit", "Hakaret", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından cezalandırılmasını ve tahliyesini talep etti.

Hâkim: Seni tahliye edersem kapısına dayanacak mısın?

Söz verilen sanık Tugay Adak da "14 yıllık eşim. Bu olay nedeniyle çok üzgün ve pişmanım" dedi. Hâkim, "Seni tahliye edersem kapısına dayanacak mısın?" deyince sanık Adak, "Tahliye olursam doğrudan Kayseri'ye gideceğim. Bir daha da buraya gelmeyeceğim. Şikayetçi benim 14 yıllık eşim. Boşandık. Artık ondan vazgeçtim.

Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Sanık Adak son sözünde de "Beraatimi talep ediyorum. Pişmanım" dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin muhataba yönelik hakareti olmadığını, müvekkilinin kendi başına silah dayaması nedeniyle kimseyi tehdit iradesinin olmadığını, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunun unsurlarının ise oluşmadığını, bu nedenle tüm suçlardan beraatini ve tahliyesini talep etti.

Bir suçtan beraat kararı verildi

Mahkeme, sanığın eşi İnci ve Saniye'ye yönelik "Mala zarar verme" suçundan eşi ve üst soy derecesinde kayın hısmına karşı işlediğinden ve şahsi cezasızlık nedeni bulunduğundan bu suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Sanığa "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

5 suçtan ceza verildi

Sanığın aynı binada yaşayan eşinin akrabaları olan şikayetçi Neriman Özkan ve İpek Balta'ya karşı "Mala zarar verme" suçlarından 5'er ay hapsolmak üzere toplam 10 ay hapis cezası verdi. Sanık "Silahla tehdit" suçundan ise birden fazla şikayetçiye karşı işlemesinden dolayı takdiri indirim de uygulanarak 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın eşine ve kayınvalidesine "Hakaret" suçundan 5 ay 25'er gün hapsolmak üzere toplam 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Sanığa diğer şikayetçilere yönelik "Hakaret" suçundan ise 7 ay 8 gün hapis cezası verildi. Sanığın "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçunun sabit olduğunu belirten mahkeme

7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Tugay Adak'a "Ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıl 8 gün hapis cezası verildi. Sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan mahkeme, tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanık hakkında şikayetçilerin ikametgahına 1 kilometre mesafe sınırına yaklaşmamasına ve en yakın karakola iki gün imza vermek şartı da koydu.

Olayın geçmişi

Olay, Kuştepe Mahallesi Köz Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binada 23 Şubat 2022'de meydana geldi. Şüpheli Tugay Adak, boşanma aşamasında olduğu eşi İnci Adak'ın kaldığı binaya girdi. Elindeki silahla eşinin bulunduğu daireye giremeyen Adak, üst kata çıktı. Çatı kattaki dairenin balkonuna çıkan Adak, elinde silahla tehditler savurdu. Tugay Adak, olay yerine sevk edilen özel harekât polislerinin düzenlediği operasyonda vurularak yakalandı. Tugay Adak, 25 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@