DOLAR
32,60 +0.37
EURO
34,81 +0.21
ALTIN
2.495,70 +0.45
BIST
9.458 -0.70
BITCOIN
64.850 +4.43
12

Öğrenciler 'özel izin' ile yüz yüze sınava alınacak

Bilkent Üniversitesi, Kovid-19 salgını dolayısıyla sınavları uzaktan yapan üniversitelerin aksine sınavları yüz yüze yapma kararı aldı.

EĞİTİM 19.11.2020, 19:06
Öğrenciler 'özel izin' ile yüz yüze sınava alınacak

Bilkent Üniversitesi, öğrencilerin ve velilerin tepkisini çekecek bir karar alarak, vize sınavlarının yüz yüze yapılacağını duyurdu. Duyurunun ardından sosyal medyada öğrenciler isyan etti.

Türkiye’de ilk Koronavirüs vakası 11 Mart'ta açıklandıktan sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 16 Mart’ta ülke genelindeki bütün üniversitelerde 3 haftalığına tatil etti.Kovid-19 vaka sayılarının azalmaması ve salgının tırmanışa geçmesi dolayısıyla bahar dönemi uzaktan eğitim yöntemi ile tamamlandı.

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri üzerine YÖK de üniversitelere uzaktan eğitim yapılması konusunda tavsiyede bulundu. Üniversite yönetimleri birer birer 'uzaktan eğitim' yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Alınan kararlara göre üniversiteler uzaktan eğitim ve sınav uygulamasına geçerken Bilkent Üniversitesi vize sınavları için öğrencilerini okullara çağırdı. Üniversitenin söz konusu kararı öğrenciler tarafından tepki topladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ülke genelinde koronavirüs vakalarında artış görüldüğünü açıklamasına ve bir dizi yeni tedbirin uygulamaya geçmesine rağmen, vizeleri yüz yüze yapma ısrarının ardından öğrenciler Twitterda ‘#BilkentCoronaYayiyor' etiketiyle kampanya başlattı.

Özel izin ile öğrenciler okula alınacak

Bilkent Üniversitesi okul yönetimi tarafından öğrencilere gönderilen mailde "Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden henüz 20 yaşını doldurmamış olup 18.11.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca sokağa çıkma yasağı bulunan öğrenciler, kampüste yapılan laboratuvar, stüdoya veya yüz yüze sınav gibi etkinliklere katılımlarını sağlamak için ilgili günlerde Ankara içinde geçerli olacak bireysel izin yazısı çıkartılacaktır. Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalan öğrenciler yazılı izin gerekmeksizin anılan etkinliklere gidebilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Yüz yüze sınavı olan İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerine 24 saat içinde Ankara'ya gelmeleri söylendiği, gelemeyecek öğrencilere okul kayıtlarını dondurmaları tavsiye edildiği öne sürüldü.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@