DOLAR
32,45 -0.14
EURO
34,78 -0.63
ALTIN
2.441,17 +0.20
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.816 -1.21
12

Kredi ve burs başvurusunda süre daralıyor

KYK, kredi ve burs başvurusunda son tarihe yaklaşıldı.

EĞİTİM 02.11.2020, 15:50
Kredi ve burs başvurusunda süre daralıyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), kredi ve burs başvurusunda son tarih 3 Kasım olarak belirlenmişti. Eğitimine devam eden öğrenciler burstan yararlanmak için e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. 3 Kasım saat 23:59'a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.  

Hem krediye hem burs başvurusu yapabilecek adaylar, yapılan değerlendirmelerin ardından burs veya kredi almaya hak kazanacak. E-devlet üzerinden yapılacak başvurularda adayların bilgileri eksiksiz ve doğru yapması gerekiyor. Bilgilerinde tutarsızlık olan veya yanlış bilgi veren öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecek. 28-3 Kasım arasında alınan başvurularda, başvurusunu güncellemek isteyen adaylar son güne kadar başvurularını güncelleyebilecek. 

Son tarih: 3 Kasım 2020 saat 23:59 olarak belirlendi. Bu saatten sonra başvuru kabul edilmeyecek.

Kimler yararlanabilir ?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.) Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir fakat bir öğrenci hem burs hem kredi alamaz.

Kimler yararlanamaz

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,  Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, Yabancı uyruklu öğrenciler, Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler, Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler burstan yararlanamazlar.

Özel durum beyanları kontrol edilecek

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada "Başvuruda özel durum beyan eden öğrencilerin belge göndermesi gerekmiyor. Başvuru ekranında özel durum (şehit/gazi çocukları [şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası [her ikisi de] vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular vs.) beyan eden öğrencilerin bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşu nezdinde web servisler aracılığıyla elektronik ortamda kontrol edilecek." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@