DOLAR
32,54 +0.01
EURO
34,95 +0.29
ALTIN
2.428,34 +0.21
BIST
9.682 -0.41
BITCOIN
64.000 -3.1
12

Samsung CEO'sundan çip krizine ilişkin;

Küresel ölçekte yaşanan çip krizi, otomotivden sonra akıllı telefon başta olmak üzere tüketici elektroniği devlerini de sarsmaya başladı. Güney Koreli teknoloji üreticisi Samsung’un CEO’su, tüketicilere “Bu yıl yeni bir Galaxy Note beklemeyin” mesajı verdi. Buna açıklamaya göre bu yaz piyasaya çıkması beklenen Galaxy Note 21, şimdiden gelecek yıla kaldı.

DÜNYA 18.03.2021, 21:25
Samsung CEO'sundan çip krizine ilişkin;

Otomotiv sektöründe üretime ara verme zorunluluğu doğuran küresel çip krizinden etkilenenler arasına Güney Koreli teknoloji devi Samsung da girdi. Samsung’un CEO’su Koh Dong-jin, Galaxy Note serisinin yeni üyesi Samsung Galaxy Note 21’nin bu yıl piyasaya sürülmesinin zor olacağını söyledi.

Samsung’un Seul’de düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Koh Dong-jin, küresel çapta yarı iletken üretimindeki “ciddi dengesizlik”lerle boğuşulduğunu ve otomobil yapımı endüstrisinin ötesine yayılan çip kıtlığıyla ilgili sorunlardan kendilerinin de etkilendiğini söyledi.

Dünyanın en büyük çip ve tüketici elektroniği üreticilerinden biri olan Samsung’un CEO’su, krizin etkilerinini önümüzdeki çeyrekte daha büyük sorunlara neden olmasının beklediğini ifade etti.

Bu yıl galaxy note 21 zor’

Yaşanan üretim ve tedarik sıkıntıları nedeniyle Samsung’un amiral gemisi telefonlarından olan Galaxy Note'un yeni modeli Galaxy Note 21’nin bu yılki tanıtımını atlayabilecklerinin işaretini veren Koh Dong-jin, şunalrı söyledi:
“Note serisi, iş portföyümüzde üst düzey bir model olarak konumlandırılıyor. Ancak bu yıl içinde iki amiral gemisi modelini tanıtmak külfetli olabilir. Bu nedenle yeni Note modelini bu yılın ikinci yarısında piyasaya sunmak zor olabilir.”

‘Her sabah kontrol ediyoruz ama…’

Koh Dong-jin, "Arz ile talep arasında ciddi oranda eşitsizlikler var. Parça tedarik sorununu her sabah kontrol ediyoruz. Yüzde 100 çözüldüğünü söylemek zor. Sonuçta iş kesintisi olup olmadığı konusunda bilgi rapor sunacağız” dedi.

‘Fiyatlarda artış göreceğiz’

Samsung CEO’su, yeni Note modelinin lansman zamanlamasının değiştirilebileceğini ancak yine de önümüzdeki yıl yeni bir Note modeli çıkarmayı planladıklarını aktardı.

Samsung’un Galaxy Note 21 örneğinde olduğu gibi çip krizi nedeniyle yeni modellerin üretiminde erteleme ve iptallerin yaşanabileceğine dikkat çeken sektör uzmanları, “En kötü senaryoda, tüketici elektroniğinde ürün fiyatlarında artışlar göreceğiz” uyarısında bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@