DOLAR
32,33 +0.24
EURO
35,09 -0.13
ALTIN
2.299,82 +0.98
BIST
9.013 +2.35
BITCOIN
70.604 +0.4
12

Rusya Soledar'ı ele geçirdiğini duyurdu: Şehirdeki yıkım uydudan görüntülendi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Soledar kentini dün akşam tamamen kontrol altına aldığını duyurdu.

DÜNYA 14.01.2023, 14:48
Rusya Soledar'ı ele geçirdiğini duyurdu: Şehirdeki yıkım uydudan görüntülendi

Rusya Savunma Bakanlığı, tankların ve diğer ağır silahların geçebileceği büyüklükte tünellere sahip bir yer altı şehri olan Soledar'ın ele geçirilmesinin Ukrayna ordusunun önünü keseceğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Soledar üzerindeki tam kontrolün Bakhmut kentindeki Ukrayna birliklerinin tedarikini kesmeyi ve orduyu bloke etmeyi mümkün kıldığını söyledi.

Bununla birlikte, ABD'li teknoloji şirketi Maxar, Soledar'daki yıkımı uydudan görüntüledi.

Konaşenkov, hava kuvvetlerinin ve topçuların Soledar'ı ele geçirmedeki rolüne övgüde bulunarak, Ukrayna ordusuna saldırılar gerçekleştirdiklerini, rezervlerin transferini, mühimmat ikmalini ve birliklerin diğer savunma hatlarına çekilmesi girişimlerini engellediklerini söyledi.

Diğer taraftan önceki gün, özel bir Rus askeri şirketi olan Wagner Group, Soledar kentinin tamamını kontrol altına aldığını öne sürdü.

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Grubu Sözcüsü Serhiy Cherevaty, Rusya Savunma Bakanlığı'nın iddiasını yalandı.

Cherevaty, "Hayır, bu doğru değil. Şehirde çatışmalar yaşanıyor" dedi ve daha fazla ayrıntı vermedi.

Soledar, Ukrayna askerlerine silah, askeri teçhizat ve mühimmat tedarik edilen büyük bir ulaşım merkezi olan doğu Ukrayna'daki stratejik Bakhmut şehrinin yakınında bulunuyor.

Bakhmut'un kontrolü için aylardır şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rus birliklerinin Donetsk'in Ukrayna güçlerince kontrol edilen bölgelerine yönelik saldırıları devam ederken Rusya Savunma Bakanlığının Soledar kentini tamamen ele geçirdiklerini açıklaması, dikkatleri şehrin 20 kilometre güneyindeki stratejik Bakhmut'a çevirdi. Bakhmut ve civarında mevzilenen Ukrayna askerlerinin hareketliliği gün boyu devam ediyor.

Cephe hattına zırhlı araçlarla personel taşınırken çatışmalar sırasında yaralanan Ukrayna askerleri mevzilerde yapılan ilk müdahalenin ardından Bahmut merkezindeki hastaneye getiriliyor. Çetin kış şartlarının üstesinden gelebilmek için ormandan kestikleri odunları karargahlarına taşıyan cephe gerisindeki askerler, sıcak çatışma alanında bulunan arkadaşlarından iyi haber bekliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@