DOLAR
32,49 -0.18
EURO
34,98 +0.36
ALTIN
2.437,83 +0.60
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.850 +1.29
12

Rusya'dan Ukrayna'ya suçlama

Rusya Federal Güvenlik Servisi, "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu.

DÜNYA 22.08.2022, 15:19
Rusya'dan Ukrayna'ya suçlama

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu.

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın aracına bomba konularak öldürülmesi sonrası olayın failleri araştırılırken, FSB saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu.

Interfax'ın aktardığı habere göre FSB tarafından yapılan açıklamada, "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" denildi.

FSB, şüpheli Natalya Vovk'un Dugina'nın yaşadığı binada bir daire kiraladığını ve onu izlediğini iddia etti. Ukrayna vatandaşı Vovk'un Rusya'dan Estonya'ya kaçtığı öne sürüldü.

"Ukrayna’nın ölümle bağlantısı yok"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Poldolyak, Ukrayna'nın Darya Dugin'in ölümüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını söylemişti.

Podolyak, "Ukrayna'nın dünkü bombalamayla kesinlikle hiçbir ilgisi yok, çünkü biz Rusya Federasyonu gibi bir devlet değiliz ve dahası, biz terörist bir devlet değiliz" dedi.

Rusya Ulusal Cumhuriyet ordusu saldırıyı üstlenmişti

Diğer yandan, Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu suikastı düzenlediklerini açıklamıştı.

Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu eylem (Dugina'nın öldürülmesi), son aylarda Rusya topraklarında gerçekleştirilen diğer birçok doğrudan eylem gibi Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından gerçekleştirildi." denildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@