DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
64.667 +4.46
12

Rus Hava Yolları 18-65 yaşındaki erkeklere bilet satışını yasakladı

Rus Hava Yolları, Savunma Bakanlığı'ndan seyahat onay belgesi almayan 18 ila 65 yaş arasındaki Rus erkeklere bilet satışını durdurdu. Putin'in seferberlik açıklamasından önce ülkeden özellikle yurt dışındaki İstanbul, Erivan ve Tiflis gibi kentlere tek yön uçak biletleri tükenmişti.

DÜNYA 21.09.2022, 19:15
Rus Hava Yolları 18-65 yaşındaki erkeklere bilet satışını yasakladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Ukrayna’daki savaş yüzünden askeri kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkeden özellikle yurt dışındaki İstanbul, Erivan ve Tiflis gibi kentlere tek yön uçak biletleri tükendi.

Putin’in açıklamasının ardından askerlik için yaşı tutanların yurt dışına çıkışına izin verilmeyeceği endişesiyle çok sayıda kişinin ülkeyi terk etmek istediği bildirildi.

Uçak bileti aramaları arttı

Putin’in açıklamasından ayrı olarak Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti.

Şoygu, kısmi seferberliğin profesyonel asker olarak deneyime sahip kişilerle sınırlı olacağını ve öğrencilerin çağrılmayacağı güvencesini vermişti.

Uçak fiyatları 5 katına çıktı

Bununla birlikte “Google Trendler” verileri, Rusya'nın uçak bileti satın almak için en çok başvurulan web sitesi olan Aviasales’ta yapılan aramalarda aniden artış görüldüğünü ortaya koyuyor.

Aviasales verilerine göre, Rus vatandaşlarının özellikle vizesiz yolculuk yaptığı İstanbul ve Erivan’a tek yönlü uçuş biletleri çarşamba günü tükendi.

Moskova ve Tiflis arasındaki seferlerin de dolduğu belirtilirken, artan talep üzerine uçak biletleri fiyatlarında büyük yükseliş yaşanıyor.

Buna göre, Moskova ve Dubai arasında en ucuz bilet normal fiyattan beş misli daha fazla artarak 5 bin dolara ulaştı.

THY'de bilet kalmadı

Rusya'dan Türkiye'ye ve Ermenistan'a yapılan charter uçuşlarındaki tüm biletler tükendi. Ayrıca tek yön uçak biletleri 30 bin TL'nin üzerine kadar çıktı.

Rusya'nın charter uçuşu yapan Aeroflot, Azimut, S7 ve Rossiya Airlines gibi şirketlerin yanı sıra Rusya'ya sefer düzenleyen Türk Hava Yollarında da bilet kalmadı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@