DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
64.549 +1.57
12

Putin ve Macron'un görüşmesine damga vuran masa!

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 5 saatlik görüşmesine açıklamalarının yanı sıra oturdukları 'uzun masa' da damga vurdu.

DÜNYA 08.02.2022, 13:14
Putin ve Macron'un görüşmesine damga vuran masa!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna krizini ele almak için Moskova'da bir araya geldi.

5 saatlik görüşmenin ardından iki liderin açıklamalarının yanı sıra oturdukları 'uzun masa' da damga vurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin paylaşılan fotoğrafta masanın gözükmemesinin bilerek yapıldığına dair yorumlar yapıldı.

Sosyal medya kullanıcıları masanın uzunluğu karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi. Öte yandan Putin geçtiğimiz günlerde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile de aynı masada poz vermişti.

Putin'den sert açıklama 

Putin görüşme sonrasında Ukrayna'nın NATO'ya girmesi halinde savaş çıkacağını belirterek, "Ukrayna'nın doktrin belgelerinde Rusya 'düşman' olarak tanımlanıyor ve Kırım'ın askeri yollarla geri alınması belirtiliyor. Öyleyse, Ukrayna'nın NATO üyesi olduğunu tasavvur edin. O zaman Rusya ve NATO arasında askeri çatışma meydana gelecek demektir. Biz NATO ile savaşmak mı istiyoruz? Ya da siz Rusya ile mi savaşmak istiyorsunuz? Fransa'nın Rusya ile savaşmasını ister misiniz? Ukrayna'nın NATO'ya alınması durumunda Avrupa ülkelerinin Rusya ile çatışmaya itilecek."

Macron ise Rusya ve Avrupa’nın güvenlik garantileri konusunda birlikte çalışması gerektiğini belirterek, "Avrupa’da yeni bir güvenlik düzeni inşa etmek ve istikrar için güvenlik garantileri üzerinde çalışmaya hazır olduğumuz iradesini birlikte göstermeliyiz. Bu, egemen devletler olarak birlikte inşa ettiğimiz temele dayanmalıdır." ifadelerini kullandı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@