DOLAR
32,58 +0.02
EURO
34,92 +0.08
ALTIN
2.435,75 +0.23
BIST
9.645 0.00
BITCOIN
66.897 +0.9
12

Putin'den Moskova'nın İHA'larla vurulmasıyla ilgili açıklama

Moskova'ya yönelik drone saldırısıyla ilgili konuşan Rus lider Putin, bu tip saldırıların ana amacının Rus vatandaşlarının gözünü korkutmak olduğunu söylerken, saldırıların "Kiev'in terör faaliyetlerinin bir parçası" olduğunu savundu.

DÜNYA 31.05.2023, 15:01
Putin'den Moskova'nın İHA'larla vurulmasıyla ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus güçlerinin Ukrayna istihbarat servisi GUR'un Kiev'deki merkez binasını vurduğunu açıkladı.

Putin, "Karar alınan merkezlerin vurulması hakkında tartışıyorduk. Doğal olarak, Ukrayna askeri istihbaratının merkez binası da bu kategoriye giriyordu ve iki, üç gün önce vuruldu" ifadelerini kullandı.

Moskova'ya drone saldırısı

Moskova'ya yönelik drone saldırısıyla ilgili de konuşan Rus lider, bu tip saldırıların ana amacının Rus vatandaşlarının gözünü korkutmak olduğunu söylerken, saldırıların "Kiev'in terör faaliyetlerinin bir parçası" olduğunu savundu.

Rusya'nın Ukrayna'nın aksine yerleşim yerlerini hedef almadığını öne süren Putin, yüksek hassasiyetli mühimmatla sadece askeri hedefleri vurduklarını söyledi.

"Simetrik adımlar atmamız için provoke ediyorlar"

Kiev'in Rusya içindeki saldırılarla Moskova'yı provoke etmeye çalıştığını belirten Rus lider, "Simetrik adımlar atmamız için bizi provoke ediyorlar. Bununla ilgili ne yapabileceğimize bakacağız. Ukrayna vatandaşları görevdeki yetkililerin ne yapmaya çalıştıklarını fark etmeli" diye konuştu.

Moskova'daki hava savunma sistemlerinin sayısını artıracaklarını belirten Putin, "Moskova'nın hava savunma sistemleri rutin ve tatmin edici şekilde çalışıyor. Yine de üzerinde çalışılması gerekiyor. Genel anlamda, başkentteki hava savunma sistemi yoğunluğunu artırmamız gerektiği çok açık ve bunu yapacağız" dedi.

Salı günü 8 adet silahlı drone'la Moskova'ya yapılan saldırıda, yaşam alanları ve Rus zenginlerin yaşadığı mahalleler hedef alınmıştı. Yetkililer saldırıda kimsenin yaralanmadığını açıklamıştı. Saldırı, Kremlin'i hedef alan drone saldırısından birkaç hafta sonra gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@