DOLAR
32,99 -0.11
EURO
35,82 -0.26
ALTIN
2.529,53 +0.87
BIST
10.891 +0.18
BITCOIN
68.099 +2.15
12

İsrail'den kara operasyonu açıklaması

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde sürüyor. Gazze'ye elektrik sağlayan tek santralin yakıtı dün bitti, Gazze karanlığa gömüldü.BM Gazze'de 300 bini aşkın kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

DÜNYA 12.10.2023, 10:56
İsrail'den kara operasyonu açıklaması

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne doğru başlattığı "Demir Kılıçlar" operasyonu sürüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Kara operasyonu için hazırlanıyoruz, henüz karar vermedik" dedi.

İsrail: saldırıdan önceki gece işaretler var

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, Daniel Hagari Gazze Şeridi'nden başlatılan saldırılardan önceki gece birtakım hazırlıklar olduğu yönünde istihbarat işaretleri aldıklarını ancak böylesi bir saldırı için somut istihbarat uyarısı olmadığını söyledi.

Filistinli grupların Gazze'den 7 Ekim'de başlattığı saldırılarda güvenlik zafiyet olduğu yönündeki eleştirileri değerlendiren İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, "Bu olayla ilgili somut bir istihbarat uyarısı yoktu. Böyle bir olayı kavrayamadık. Bir önceki gece bazı istihbarat işaretleri vardı ama böylesi bir hamlenin değil. Her şeyi derinlemesine araştıracağız." diye konuştu.

İsrail ordusunun kuzeyden gelecek muhtemel bir saldırıya karşı hazırlık yaptığını aktaran Sözcü, askerlerin bölgedeki yerleşim alanlarının çevresinde devriye gezdiğini, kontrol noktaları kurduğunu, arazide tuzaklar hazırladığını ve bölgenin daha fazla birlikle takviye edileceğini söyledi.

Bu arada İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin Rafah beldesine düzenlenen saldırılarda Kassam'ın denizci birliklerinin üst düzey lideri Muhammed Ebu Şamla'nın öldürüldüğü aktarıldı. Açıklamada, Şamla'nın evinde deniz saldırılarında kullanılacak mühimmatın saklandığı öne sürüldü.

Gazze'de elektrik kesildi

İki taraf arasındaki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken, dün Gazze'ye elektrik sağlayan tek santralin de yakıtı bitti.

Çatışmalar devam ediyor

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından bölgede Filistinli silahlı gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı çatışmalar devam ediyor.

Hizbullah'ın sabah antitank füzesi atmasının ardından İsrail ordusu, topçu atışlarıyla Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Dahayra beldesindeki Ehl Kur'an Camisi'ni ve en az 5 evi hedef aldı.

Saldırı nedeniyle belde sakinlerinin çoğu evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Kassam Tugayları, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentini R160 tipi roketle vurduklarını duyurdu. Saldırıya ilişkin daha fazla detay verilmedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51

Gelişmelerden Haberdar Olun

@