DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
62.512 -2.32
12

İngiliz basını yazdı: Rusya'nın işgal planı

İngiliz basını Rusya'nın olası işgal planını yazdı. Buna göre Rus askerleri önce Belarus ve Kırım’dan Ukrayna’ya girecek sonrasında da Kiev’e ulaşacak.

DÜNYA 15.02.2022, 12:12
İngiliz basını yazdı: Rusya'nın işgal planı

İngiliz DailyMail'de yer alan ve Kremlin askeri şeflerinin sunduğu iddia edilen planlara göre, Rus birlikleri işgal için 'Kiev'e doğru ilerlemeye' başlayacak.

Batılı yetkililer, on binlerce Putin'in askerinin başkenti hedef almak ve Rusya yanlısı bir rejim kurmak için Ukrayna'ya güneye doğru ilerleyeceğinden korkuyor.

İddiaya göre, Rus güçlerinin 'çok eksenli' bir işgali olacak. Birlikler doğu Ukrayna'da birleşmeden önce Belarus ve Kırım'dan ülkeye girecek.

Görevleri, ülkenin doğusundaki Ukrayna kuvvetlerinin Kiev'i savunmak için geri dönmesini önlemek olacak.

Rusya'nın stratejisi için hareket hızının kritik olması nedeniyle, kara harekatı için daha hafif araçlar ve silah sistemleri seçilecek.

Habere göre şu anda 130.000 kişilik askeri güce muhtemelen 20.000 daha asker eklenecek.

Bir kaynak, "Askerlerin ve teçhizatın yığılması eşi görülmemiş ve çok endişe verici. Bu bir istila amacıyla inşa edilmiş bir kuvvettir. 14 Rus tugayının daha Ukrayna sınırına yöneldiği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Akdeniz'de Rus gemilerinin yığıldığını gördük. Birçok Rus birimi için tatiller de iptal edildi" dedi.

Kaynak, toplamda Rusya'nın toplam savaş gücünün yüzde 60'ının bu operasyonda yer aldığına da dikkat çekti.

Ayrıca kara tehdidinin saldıran güçlerin düzeniyle de daha güçlü hale getirildiğini ve başkenti kurtarmak için batıya gidecek Ukrayna birimlerini durduran bir bariyer oluşturulduğunu da ifade etti.

Kaynaklara göre, ayrıntılı işgal planları, henüz işgalle ilgili nihai kararı henüz vermeyen Putin'e yakın zamanda sunulacak.

Putin'in savaşa girmeden önce savunma bakanı Sergey Shoygu ve Rusya'nın gizli servisleri başkanı Alexander Bortnikov ile görüşmesi bekleniyor.

Öte yandan basına konuşan ve ismini vermeyen bir kaynak da "Ruslar, Kiev'e vardıklarında birliklerini sokak sokak savaşabilecekleri durumlara göndermek konusunda isteksizler. Böylesine yakın bir savaş muhtemelen hem askeri hem de sivil ağır kayıplara yol açacaktır. Ruslar çıkmaza girmek istemiyor" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@