DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.400 +0.64
12

Askeri malzeme satan şirkete kırmızı boyalı protesto

Protestocular, Leonardo'nun Londra'daki merkezinin bulunduğu One Eagle Place binasının girişini kırmızıya boyayıp duvarlarına Filistin'e destek sloganları yazdı.

DÜNYA 02.11.2023, 18:38
Askeri malzeme satan şirkete kırmızı boyalı protesto

Palestine Action isimli grup, X'ten yaptıkları açıklamada, eylemi Balfour Deklarasyonu'nun 106. yılı nedeniyle gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Paylaşımda, "Hükümetimiz soykırım işbirlikçisi" ifadeleri kullanılırken, Leonardo'nun Filistinlilere saldırılar düzenleyen "İsrail ordusunu donattığı" kaydedildi.

Filistin'e destek sloganları yazıldı

Protestocular, Leonardo'nun Londra'daki merkezinin bulunduğu One Eagle Place binasının girişini kırmızıya boyayıp duvarlarına Filistin'e destek sloganları yazarken, Palestine Action'ın açıklamasında, "Leonardo, İsrail'e Apache helikopterlerinin ve Gazze'yi bombalayan F-35 uçaklarının parçalarını satıyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, iki protestocudan birinin gözaltına alındığı, binanın giriş kapısı üstündeki saçağa çıkan ikinci protestocunun ise eylemini sürdürdüğü belirtildi.

Palestine Action eylemcileri, Dışişleri Bakanlığı binasına da sabah kırmızı boya atarak adını eski İngiliz Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour'dan alan deklarasyonu protesto etti.

Öte yandan, Londra Metropolitan Polisi de Leonardo önünde devam eden eylemle ilgili açıklamasında, bir kişinin mala zarar vermekten gözaltına alındığını, saçağın üstüne çıkan ikinci eylemcinin ise güvenli şekilde indirildikten sonra gözaltına alınacağını bildirdi.

Balfour'un 2 Kasım 1917'de siyonizmin o dönemdeki hamisi Baron Walter Rothschild'e yazdığı mektup, tarihe Balfour Deklarasyonu olarak geçti.

Filistin topraklarında Yahudilere bir "vatan" kurulmasına İngiltere hükümetinin desteğini ifade eden mektup, İsrail devletinin kurulmasına giden süreçte en önemli kilometre taşı görülüyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15

Gelişmelerden Haberdar Olun

@