DOLAR
32,38 +0.17
EURO
34,97 -0.31
ALTIN
2.325,94 +0.24
BIST
9.075 -0.06
BITCOIN
70.000 -1.2
12

Amerikan altyapısını hacklediler

Microsoft ve Five Eyes istihbarat ittifakı, Çin devlet destekli bir grubun ABD'nin Guam bölgesi de dahil olmak üzere kritik Amerikan altyapısını hacklediği uyarısında bulundu. Microsoft, farklı telekomünikasyon sistemlerinde görünen gizemli bir bilgisayar kodu tespit etti.

DÜNYA 25.05.2023, 14:18
Amerikan altyapısını hacklediler

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesi (CISA), Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki "Five Eyes" ortak kuruluşlarıyla "Volt Typhoon" bilgisayar korsanlarının beş ülke için de tehdit oluşturduğuna dair ortak bir uyarı yayınladı.

Guam, üç Amerikan askeri üssüne ev sahipliği yapıyor ve Batı Pasifik adası, ABD'nin Tayvan'a yönelik herhangi bir olası Çin askeri saldırısına veya Tayvan ablukasına yanıt vermesi gerektiğinde önemli bir stratejik rol oynayabilir.

Amaç kritik iletişim altyapısını bozmak

Microsoft tarafından yayınlanan ve bilgisayar korsanlığını tespit eden bir blog gönderisine göre, operasyonun muhtemel amacı gelecekteki krizler sırasında Amerika Birleşik Devletleri ile Asya bölgesi arasındaki kritik iletişim altyapısını bozmak.

Microsoft, blog gönderisinde Çin merkezli devlet destekli aktörün tipik olarak casusluk ve bilgi toplamaya odaklandığını söyledi. Microsoft, "bu saldırıyı tespit etmek ve hafifletmek zor olabilir" dedi.

Microsoft'a göre "Volt Typhoon, 2021'in ortalarından beri aktif ve Guam'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başka yerlerindeki kritik altyapı kuruluşlarını hedef aldı."

"Bu kampanyada, etkilenen kuruluşlar iletişim, imalat, hizmet, ulaşım, inşaat, denizcilik, hükümet, bilgi teknolojisi ve eğitim sektörlerini kapsıyor. Gözlemlenen davranış, tehdit aktörünün casusluk gerçekleştirmeyi ve herhangi bir amaçla tespit edilmeden erişimi sürdürmeyi planladığını göstermektedir" denildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@