DOLAR
32,33 +0.25
EURO
35,07 -0.20
ALTIN
2.281,13 +0.16
BIST
8.995 +2.14
BITCOIN
70.900 +1.59
12

ABD’den tarihi itiraf

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, altyapı ve teknolojiyle ilgili bazı alanlarda Çin’in kendilerini geçtiğini ve gerekli atılımları gerçekleştirmemeleri halinde rekabet güçlerinin azalacağını itiraf etti.

DÜNYA 10.08.2021, 14:59
ABD’den tarihi itiraf

Maryland Üniversitesinde düzenlenen bir oturuma katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, altyapı, inovasyon, bilim ve teknoloji alanlarında ABD’nin daha rekabetçi ve güçlü olması gerektiğini söyledi.

Blinken, Amerikan dış politikasının güçlü unsurlarından birinin de ABD’nin kendi içindeki altyapı ve teknolojik üstünlüğü olduğunun altını çizdi.

“Bazı alanlarda önümüze geçtiler bile”

Blinken, konuşmasında, “Altyapımızın dayanıklılığı ve inovasyondaki gücümüze karşı şunu söylemeliyim ki daha iyisini yapabiliriz. Bir zamanlar olduğumuz yerin gerisine düşüyoruz. Rakiplerimiz yavaş fakat emin bir şekilde aradaki farkı kapatıyor. Hatta bazı alanlarda önümüze geçtiler bile. Eğer bu trend devam ederse daha rekabetçi bir dünyada daha az rekabetçi oluruz.” dedi.

“Pekin hızlı adımlarla geliyor”

Çin’e doğrudan atıf yapan ABD’li Bakan, teknolojik birçok alanda Pekin’in hızlı adımlarla geldiğini ve kendilerinin daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

ABD’nin altyapıda yeni hamleler başlatması gerektiğine işaret eden Blinken, “Örnek olarak Çin, bizim yılda harcadığımızın 3 katını altyapıya harcıyor.” itirafında bulundu.

“ABD, en güçlü olmayı sürdürüyor”

Küresel ölçekte altyapıda ABD’nin şu an 13’üncü sırada bulunduğunu hatırlatan Blinken, gerekli adımları atmazlarsa önlerindeki 12 ülkeyle aralarındaki farkın açılacağını belirtti.

Blinken, Çin ile Rusya’nın açık bir şekilde “ABD geriliyor” söylemini tekrarladıklarını kaydetti ancak ABD’nin birçok alanda en güçlü ülke olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@