DOLAR
32,56 -0.10
EURO
35,01 +0.39
ALTIN
2.437,60 +0.60
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.997 +1.24
12

İş Arama Kaygısını Azaltmanın 5 Yolu

İstihdam arama genellikle stresli ve bunaltıcı olabilir ve bu da iş arama kaygısını tetikleyebilir. Bu stres, ilerlemenizi olumsuz yönde etkileyebilecek fiziksel ve zihinsel yan etkilere neden olabilir.

YAŞAM 13.02.2021, 15:56 13.02.2021, 15:58
İş Arama Kaygısını Azaltmanın 5 Yolu

İstihdam arama genellikle stresli ve bunaltıcı olabilir ve bu da iş arama kaygısını tetikleyebilir. Bu stres, ilerlemenizi olumsuz yönde etkileyebilecek fiziksel ve zihinsel yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, iş arayanların kendi zihinsel sağlıkları ve mesleki başarıları için mümkün olduğu kadar çok iş arama kaygısını denemesi ve ortadan kaldırması çok önemlidir.

1. Hedefleri ve Son Tarihleri ​​Belirleyin

Tek odak noktanız iş bulmak olduğunda, iş arama son derece göz korkutucu ve bunaltıcı olabilir. Bu, araştırmanıza başlama motivasyonunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca, son derece sıkı çalışmanıza ve arayışınızda başarılı olma yolunda doğru adımları atmanıza rağmen, cesaretinizin kırılmasına neden olabilir.

Buna karşı koymak için, kendinize üzerinde çalışacak bir şeyler vermek için daha küçük, daha yönetilebilir hedefler ve son tarihler belirlemelisiniz. Örneğin, bir hafta özgeçmişinizi yeniden tasarlamak ve önümüzdeki hafta kapak mektubunuzu güncellemek ve ondan sonraki hafta  profilinizde çalışmak için bir hedef belirleyebilirsiniz. Bu şekilde, iş arama çok daha uygun görünür ve bu da size daha fazla artış sağlar. motivasyon ve daha az stres.

2. Pozitif Kalın

İş ararken pozitif bir zihniyete sahip olmak ve her seferinde bir görevi üstlenmek önemlidir. Olumlu bir tutum, onlarla iletişiminizdeki işe alım görevlileri ve işe alma yöneticileri tarafından çok takdir edilmektedir.

Olumlu kalmak için en zor zaman, reddedilme yüzündedir. Gerçek şu ki, iş arama sırasında reddedilme kaçınılmazdır. Her zaman tam olarak sunmanız gerekeni arayan başka işverenlerin ve diğer fırsatların olacağını unutmamak gerekir.

Reddedilmeyi deneyimledikçe, bunu gelecekte size yardımcı olacak olumlu bir öğrenme deneyimine nasıl dönüştüreceğinizi öğrenin. İşe alma müdüründen, iyileştirebileceğiniz alanlar veya aday olarak nelere sahip olmadığınızı düşündükleri konularda geri bildirim almayı düşünün. Size geri bildirim verecek zamanları olmayabilir, ancak her zaman sormaya ve becerilerinizi geliştirmek istediğinizi göstermeye değer. Yapıcı eleştiri, bir işverenin size verebileceği en iyi hediye olabilir.

İş arama konusunda kendinizi kötü hissettiğinizde, zihninizi bir şeyi başardığınız bir zamana geri götürmeye çalışmalısınız. İlerlerken ilham almak için başarılarınızı, yeteneklerinizi ve tutkularınızı düşünmek için zaman ayırın.

3. Ara Verin

Tek seferde iş aramak için çok fazla zaman harcarsanız, tükenmesi kolaydır. Bu nedenle, dışarı çıkarak, arkadaşlarla vakit geçirerek, hobilere katılarak veya rahatlamak ve stresi azaltmak için iş aramadan aklınızı alacak başka herhangi bir şeyle kalkıp mola vermek çok önemlidir.

Molalarınız sırasında denenecek bir şey de stres giderme teknikleridir. İster egzersiz yapmak, meditasyon yapmak, kitap okumak, müzik dinlemek veya nefes egzersizleri olsun, sizin için neyin işe yaradığını bulun!

4. Başarılarınızı Ödüllendirin

İş ararken, geriye bakmak yerine yalnızca ileriye bakmaya kapılmak kolaydır. Örneğin, bir görevi bitirdiğinizde, duraklamak ve ne kadar ilerlediğiniz ve neyi başardığınızı düşünmek yerine zaten bir sonraki görevi düşünürsünüz. Henüz bir iş teklifiniz olmasa bile, kendinizi iyi hissetmek ve oraya ulaşmak için yaptığınız tüm çalışmalar için kendinizle gurur duymak yine de önemlidir.

İster bir mola, ister güzel bir yemek veya arkadaşlarla dışarıda geçirilen bir gece olsun, kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Bu aynı zamanda, iş aramaya devam ederken, umarım şimdi daha az kaygıyla, size çok ihtiyaç duyulan güveni verecektir.

5. Ne Zaman Ciddi Olduğunu Bilin

İş kaygınızın ne zaman ciddi seviyelere ulaştığını bilmek çok önemlidir. Kaygınızın kontrolden çıktığını ve hayatınızın diğer alanlarını etkilediğini düşünüyorsanız (aşırı endişe, uyku sorunları, kas gerginliği, panik ataklar, vb.), Bunun hakkında biriyle konuşma zamanı gelmiş olabilir. İster yakın bir arkadaş, ister bir aile üyesi ya da bir profesyonel olsun, iş aramanız önceden var olan endişenizi daha da kötüleştiriyor olabilir.

Dışarıdaki tüm iş arayanlar için iyi şanslar! Rahatlamayı ve her seferinde bir gün almayı unutmayın - iş arayışınız sonsuza kadar sürmez ve hayalinizdeki kariyer hemen köşede olabilir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@