Honda çip problemi nedeniyle üretimi durduruyor!
Japon otomotiv devi Honda, motor ve fren sistemlerinde kullanılan çiplerin tedarikinde yaşanan problem sebebiyle Japonya’daki tesislerinde üretime geçici olarak ara vereceğini duyurdu.

Dünyaca ünlü Japon otomobil üreticisi Honda, motor ve fren sistemlerinde kullanılan çiplerin tedarikinde yaşanan problem sebebiyle Japonya’daki tesislerinde üretime geçici olarak ara vereceğini bildirdi.
Kyodo ajansının haberine göre, akıllı telefon ve 5G ağ ekipmanlarına yönelik artan çip talebi sonrası otomobil üreticileri tedarik sıkıntısı çekmeye devam ediyor.
Honda 4 gün imalata ara veriyor
Buna göre Honda, ülkenin güneybatısında bulunan Mie eyaletindeki tesislerinde 2-6 Ağustos’ta imalata ara verecek.
Üretim boşluğu eylül ayındaki tatil periyodunda kapatılacak.
Kyodo ajansına göre Japon üretici, N-Box mini araçlar ile kompakt segment Fit model dahil Mie eyaletinde günde 2 bin araç imal ediyor.
Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
Takımlar | O | P |
---|
İmsak | 06:20 | ||
Güneş | 07:50 | ||
Öğle | 12:45 | ||
İkindi | 15:09 | ||
Akşam | 17:30 | ||
Yatsı | 18:55 |