DOLAR
32,45 -0.15
EURO
34,83 -0.66
ALTIN
2.439,70 +0.14
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.719 +1.54
12

İstanbul Havalimanı Müzesi’nin ilk sergisi açıldı

İstanbul Havalimanı Müzesi’nin açılmasıyla birlikte ilk sergisi olan "Türkiye'nin Hazineleri; Tahtın Yüzleri" ziyaretçilerle buluştu.

SANAT 19.07.2020, 11:44 19.07.2020, 11:53
İstanbul Havalimanı Müzesi’nin ilk sergisi açıldı

Bir havalimanı olmasının yanında kültür ve sanat mekanı olarak da tasarlanan İstanbul Havalimanı’nda, Anadolu medeniyetlerini konu alan eserlerin yer aldığı İstanbul Havalimanı Müzesi ziyarete açıldı. Müzenin açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Müzenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Ersoy, turizm gelirlerinin arttırılması için yeni stratejiler uyguladıklarını ve yaptıkları en önemli değişikliklerin tanıtım stratejisi anlamında olduğunu ifade etti.

İstanbul Havalimanı’nda açılışı yapılan müzenin havalimanını kullanan yolcular için yeni bir cazibe noktası olmasını hedeflediklerini aktaran Turizm Bakanı, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki, Anadolu'daki bütün medeniyetleri anlatan eserleri bir araya getirdiğimiz bir müzeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye'ye gelen yabancı misafirin 3'te biri İstanbul Havalimanı'ndan giriş yapıyor ve bu misafirler geçen yıl 15 milyonu bulmuştu. Türkiye'ye getirmeyi başardığımız ama İstanbul'a girmeden başka bir ülkeye transit geçiş yapan bir 15 milyon misafir daha vardı. Şimdi Türkiye'ye gelip, İstanbul'a indikten sonra başka bir ülkeye gidecek misafirin aklını çelmek, Anadolu'nun farkındalığını oluşturmak için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz."

İlk sergi: Türkiye'nin Hazineleri; Tahtın Yüzleri

İstanbul Havalimanı Müzesi’nde ziyarete açılan ilk sergi ise “Türkiye’nin Hazineleri; Tahtın Yüzleri” oldu. Sergide, insanlık tarihinin bilinen ilk barış antlaşması "Kadeş Antlaşması" ile Osmanlı sultanlarına ait "Tılsımlı Gömlekler-Kaftanlar" gibi bir çok değerli eser ziyarete açıldı.

Çocuk ziyaretçilerini de unutmayan müzede, çocuklar için Türk kültürünün değerli parçalarını keşfetmesini sağlayacak interaktif oyun ve uygulamaların bulunduğu bir bölüm de yer alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15

Gelişmelerden Haberdar Olun

@