DOLAR
32,57 +0.07
EURO
35,03 +0.46
ALTIN
2.423,82 +0.03
BIST
9.722 0.00
BITCOIN
64.368 -3.58
12

WHO Başkanı : Tüm hipotezler açık kalıyor

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, Çin'deki bir araştırma görevinin ardından COVID-19'un kökenine ilişkin tüm hipotezlerin masada kaldığını söyledi.

SAĞLIK 13.02.2021, 01:10
WHO Başkanı : Tüm hipotezler açık kalıyor

WHO başkanı: COVID'in kökenine ilişkin tüm hipotezler açık kalıyor

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, Çin'deki bir araştırma görevinin ardından COVID-19'un kökenine ilişkin tüm hipotezlerin masada kaldığını söyledi.

DSÖ'nün Aralık 2019'da ilk koronavirüs enfeksiyonlarının tespit edildiği Wuhan misyonu, virüsün kaynağını belirleyemedi ancak şehrin viroloji laboratuvarından sızdırıldığı teorisine soğuk bir su döktü.

DSÖ genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, cuma günü misyon başkanı Peter Ben Embarek ile birlikte Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, ekibin “çok zor koşullarda çok önemli bir bilimsel çalışma” gerçekleştirdiğini söyledi.

Bazı hipotezlerin reddedilip reddedilmediğine dair bazı sorular ortaya atıldı. Ekibin bazı üyeleriyle konuştuktan sonra, tüm hipotezlerin açık kaldığını ve daha fazla analiz ve çalışma gerektirdiğini doğrulamak isterim.

"Bu çalışmaların bir kısmı bu görevin sorumluluk alanı ve kapsamı dışında olabilir. Her zaman bu görevin tüm cevapları bulamayacağını söylemiştik, ancak bizi virüsün kökenini anlamaya yaklaştıran önemli bilgiler ekledi.

Tedros, misyonun bulgularının özet bir raporunun önümüzdeki hafta kadar erken bir zamanda ortaya çıkabileceğini ve ardından "önümüzdeki haftalarda" nihai bir raporun geleceğini söyledi. Her ikisi de halka açıklanacak.

Misyon, ana hipotezlerinin, virüsün bir yarasadan kaynaklandığını söyledi, ancak muhtemelen önce başka bir hayvan türünü enfekte ederek insanlara nasıl geçtiğine dair birkaç olası senaryo var.

Laboratuvar sızıntısı teorisi reddedildi

Salı günü Wuhan'da düzenlediği basın toplantısında Ben Embarek, Wuhan'daki bir viroloji laboratuvarından bir sızıntının pandemiye neden olabileceği teorisini çürüttü.

"Laboratuvar olayı hipotezi son derece olası değil" dedi. "Gelecekteki çalışmalar için önereceğimiz hipotezlerde yok".

Geçen ay görevden ayrılan önceki ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, virüsün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan kaçmış olabileceğine inandığını söyledi.

Çin bunu şiddetle reddetti ve Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün ilgili virüsleri incelemediğini söylüyor.

Ben Embarek, görevin neden bir laboratuvarın kaynak olabileceğine inanmadığı üzerine basıldığında, Cuma günkü brifingine Wuhan'daki laboratuarlardan bilim adamlarının ekibine kendilerinin olmadığını söylediklerini söyledi. Salgından önce üzerinde çalışıyor olsalardı, bunun bir sır olmayacağını söyledi.

“Genellikle yeni virüsler üzerinde çalışan ve keşfeden laboratuvar araştırmacıları bulgularını anında yayınlarlar. Bu, özellikle yeni, ilginç virüsler söz konusu olduğunda dünya çapında yaygın bir uygulamadır ”dedi.

Link

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@