DOLAR
32,48 -0.19
EURO
34,96 +0.35
ALTIN
2.436,00 +0.53
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.700 +0.47
12

Müslüman kadınların başörtü zaferi!

New York'ta yaşayan iki Müslüman kadın, başörtü mücadelesini kazandı.

GÜNLÜK MEVZULAR 10.11.2020, 18:46 12.11.2020, 13:36
Müslüman kadınların başörtü zaferi!

New York'ta yaşayan 2 Müslüman kadının, New York polis teşkilatına açtığı dava sonuçlandı. Dava sonucunu 'Zafer' olarak nitelendiren kadınlar, yalnızca Müslümanları değil Yahudileri de ilgilendirecek bir dava kazandı.

New York Polis Teşkilatı, yüz hatlarının görünmesini engelleyecek bir unsur bulunmadığı sürece Müslüman kadınların, başörtüleriyle birlikte fotoğraf çekilmesine izin verdi.

New York Manhattan Federal Bölge Mahkemesi'nde varılan anlaşmaya göre anlaşma yalnızca Müslümanları değil, Ortodoks Yahudilerin taktığı kippalar ve Sihlerin başlarına sardığı türbanlarını da kapsıyor.

İki Müslüman Kadın Clark ve Aziz'i savunan avukat "Böyle bir uygulamanın New York'ta uzun yıllardır yaşanması ve şehrimizin dini katılım değerlerine ihanet etmesi dehşet vericiydi. Artık New Yorkluların bu ayrımcı politikaya maruz kaldığını görmeyeceğiz" dedi.

Ne olmuştu ?

İki yıl önce, aynı utanç verici olayı yaşayan iki Müslüman kadın, New York Polis Departmanını dava etmek için bir araya geldi.

İki yıl önce yaşanan olayda, Jamilla Clark ve Arwa Aziz tutuklandı ve fotoğrafları çekilmeden önce başörtülerini çıkartmaları emredildi. Yaşanan bu olay iki kadının utanmasına ve istekleri dışında ifşa edilmelerine neden oldu.

Müslüman kadınlardan Clark, şikayet yazısında Manhattan'da bir hücre hücresinde saatlerce alıkonulduğu sırada başörtüsünü çıkarması söylendiği ve bu durum karşısında gözyaşlarına boğulduğunu ifade etti.

Başörtüsüz fotoğrafı çekilirken Clark kendini çıplak hissettiğini belirtti. Birkaç polis memurunun ise başörtüsüz görüntülere baktığı sırada çok fazla utandığını dile getirdi.

Müslüman kadınlardan Aziz ise Brooklyn'de benzer suçlamalarla tutuklandı ve birçok erkek mahkumun olduğu bölümde beklerken, polis memurlarının fotoğraf çekimi için başörtüsünü zorla indirdiğini söyledi. Memurların, çıplak başının ve saçlarının birkaç açıdan fotoğrafını çekince ağlamaya başladığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@