DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
64.300 -0.75
12

Küçükçekmece'deki 'sembol'den dolayı 2 kişi görevden alındı

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki parka çizilen sembol gerekçesiyle iki kişinin görevden alındığını duyurdu.

GÜNLÜK MEVZULAR 13.11.2020, 16:31
Küçükçekmece'deki 'sembol'den dolayı 2 kişi görevden alındı

Küçükçekmecede bulunan Atatürk Çocuk Parkı'nın zeminine çizilen sembolün ve kullanılan renklerin PKK Terör Örgütü'nün kullandığı sembol ve renkler olduğu dolayısıyla valilik tarafından iki kişi görevden uzaklaştırıldı.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ve Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı İstanbul Valiliği'nin kararıyla görveden uzaklaştırıldı.

Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Küçükçekmece Kaymakamlığı'nın konuya ilişkin yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, n Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Küçükçekmece Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada

"Küçükçekmece  İstasyon Mahallesi’nde yer alan Atatürk Parkı’nı çocuklarımızın daha sağlıklı ve iyi şartlarda bir parka sahip olması için tamamladığımız beş farklı oyun istasyonundan oluşan çalışma belli çevreler tarafından kasıtlı olarak farklı algılanmış, yorumlanmış ve hassasiyeti olan vatandaşlarımız manipüle edilerek kin ve düşmanlığa sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler sonrasında söz konusu park tasarımları kaldırılmış ve ilgililer hakkında soruşturmalar başlatılmıştır." dedi.

Belediye ayrıca eleştirilerin hakarete dönüştüğünü belirterek “Parktaki uygulamalar üzerinden yapılan bazı manipülatif yorumlar, eleştiri boyutunu aşmış, hakaret seviyesine gelmiş, farklı platformlarda belli bir emirle hazırlandığı açık olan haberlerle birlikte karalama kampanyasına dönüştürülmüştür.  Bilinmesini isteriz ki, Belediyemizin herhangi bir yasadışı örgütü ya da  milletimizin birliğini, bütünlüğünü tehlikeye atacak herhangi bir yapılanmayı desteklemesi söz konusu değildir. Belediyemiz ve Sayın Başkanımız ile ilgili iddialar kabul edilemez olduğu gibi tamamen gerçek dışıdır.  Kimsenin şüphesi olmasın ki, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle, işaret ettiği uygarlık yolunda kararlı ilerleyişini sürdürecektir. Hiçbir şekilde, hiçbir güç bizi bu yoldan asla döndüremez, hiç bir kurum ya da kimse bizim bu inancımızı, bağlılığımızı iftiralarla gölgelendiremez.” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@