DOLAR
32,57 +0.09
EURO
35,06 +0.38
ALTIN
2.427,03 +0.16
BIST
9.722 +0.80
BITCOIN
64.288 -3.03
12

Katarlı Al Meera market zinciri Fransız ürünlerini raflarından kaldırdı

Katarlı Al Meera market zinciri Fransız ürünlerini boykot kararı aldı.

GÜNLÜK MEVZULAR 24.10.2020, 10:55 24.10.2020, 11:12
Katarlı Al Meera market zinciri Fransız ürünlerini raflarından kaldırdı

Katar'ın market zincirlerinin amiral gemisi Al Meera süpermarket zinciri, Fransa ve Müslümanlar arasında yaşanan son olayların sonucunda Fransız ürünlerini boykot kararı aldı.

Al Meera yaptığı açıklamada "Ulusal bir şirket olarak, ülkemize ve inancımıza hizmet edecek ve müşterilerimizin isteklerini karşılayacak şekilde, sadık dinimize, yerleşik gelenek ve göreneklerimize uygun bir vizyona göre çalıştığımızı teyit ediyoruz." dedi.

Fransa'da Hz.Muhammed'e hakaretler içeren karikatürlerin sınıfta bir öğretmen tarafından gösterildikten sonra öldürülmesinin ardından Fransa ile Müslüman dünyası arasında gerginlik başladı.

Öldürülen öğretmenin ardından, Fransız yetkililer verdikleri kararlar ile 50'den fazla cami ve derneğe baskın düzenleyerek, ülkedeki İslami varlıklara yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise yaptığı açıklamlarla bu gerilimin artmasına neden oldu. Macron, İslam'ın dünya çapında “krizde” bir din olduğunu söylemişti.

Karikatür tartışmasının merkezinde yer alan Fransız dergisi Charlie Hebdo, İslam'ın Peygamberi Muhammed'in saldırgan karikatürlerini yeniden yayınladı ve Macron, ülkesinin karikatürlerden vazgeçmeyeceğini ve yayımlanmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca derginin kararını kınamayı da reddetti.

Birkaç gün önce ise devlet binalarına Charlie Hebdo dergisinin hazırladığı karikatürler yansıtıldı.

Bu gerilimin sonucunda ise İslam dünyası Fransız ürünlerini boykot edilmesi ve İslamafobi'yi kınamak için kampanya başlattı.

Katarlı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları çağrılar ile Fransız ürünlerin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

#FransızMallarınaBoykot

Katar'da bu gelişmeler yaşanırken Türkiye'deki Twitter kullancıları da #FransızMallarınaBoykot etiketiyle aynı boykot kararının Türk market zincirlerinden de beklediklerini Twitter'da yazmaya devam ediyor. Twitter gündeminde yer alan boykot çağrısı için atılan twitler üç bin twiti geçmiş durumda. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@