DOLAR
32,63 +0.41
EURO
34,82 +0.12
ALTIN
2.493,19 +0.35
BIST
9.525 -0.06
BITCOIN
63.347 +2.27
12

Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler devlet binalarında!

Macron'un küstahça talimatı sonrası Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürler hükümet binalarına yansıtıldı.

GÜNLÜK MEVZULAR 23.10.2020, 19:20 24.10.2020, 10:10
Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler devlet binalarında!

Müslüman karşıtı hareketleriyle skandal olaylara imza atan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bunların arasına yenisini ekledi. Macron'un küstahça talimatı sonrasında Fransa devlet binalarında Hz.Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yansıtıldı.

Macron bir önceki gün Paris yakınlarında öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin cenaze töreninde yaptığı açıklamada Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Açıklamaların ardından Fransa'da hükümet binalarına Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler yansıtıldı. Charlie Hebdo dergisi tarafından yayımlanan ve Hz. Muhammed'de birçok hakaret barındıran karikatür görüntüleri  Occitanie bölgesindeki iki belediye binasına Montpellier ve Toulouse'daki devlet binalarına dört saatten fazla bir süre kadar yansıtıldı.

Paylaşılan karikatürlerde, Hz. Muhammed'e ithafen "Aptallar tarafından sevilmek zordur." ve "Muhammed köktencilerle uğraşıyor." ifadesine yer verildi.

Müslüman karşıtlığı tüm ülkeye yayılıyor

Ayrıca Fransa’da bayraktarlığını Cumhurbaşkanı Macron’un yaptığı “İslam düşmanlığı” ülke geneline yayılıyor. İslami dernek ve kuruluşlar kapatılırken Hz. Muhammed’e hakaret içeren ve Müslümanları rahatsız eden karikatür okullarda derste gösterilecek. Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından desteklenen bu hareket Müslüman karşıtlığını, ırkçılığı destekler nitelikte.

Başörtüsü yasağının resmileştirilmesine rağmen Fransa’da hıristiyanlardan sonra en büyük dini kesimi oluşturan Müslümanların tepkileri ve mücadeleleri sebebiyle uygulanamadı. Bu karara karşı çıkan Müslüman kesim kararı uygulatmadı.

Fransa, 2011 yılında, peçenin yani yüz örtüsünün yasaklanması için harekete geçti. Müslümanları, kendi hayatlarını yaşamaya mecbur kılmak için onların yaşayış biçimlerine karıştılar. Müslümanın hayatına, yaşayışına ve inancına müdahale etmek, onun hayat biçimini kendi koyduğu ölçülere göre şekillendirmekti. Zaten Fransa’nın Müslümanları tamamen Fransız kültürüne ve yaşayış tarzına adapte etmek için onlarca yıldır gündemde tutmaya çalıştığı entegrasyon kavramının temelinde de bu var. 

Şimdiki Cumhurbaşkanı Macron siyasetinin temelinde de Müslüman karşıtlığını barındırıyor. Müslümanlara karşı ırkçı söylemler, ayrıştırıcı ve ötekileştirici uygulamalar, Müslüman insanların kendi inançlarını rahat bir şekilde yaşamalarını engelleyecek kanunlar çıkartması bunları destekliyor. Avrupa'da son zamanlarda yaygın hale gelen islamafobi siyasilerin oy kazanma aracı olarak kullandığı bir kavram haline gelmiş durumda. Müslümanlar üzerinden prim yapmaya çalışan siyasiler aslında İslam karşıtlığı, ırkçılık yapıyorlar.

Helal gıdalar hedefte!

Fransız İçişleri Bakanı Gerald Darmanin önceki gün de helal gıdaları hedef aldı. BFMTV kanalına konuşan Darmanin, ülkedeki marketlerde helal gıda ürünlerine özel reyonların bulunmasından rahatsız olduğunu belirtmişti.

Müslüman derneklere yönelik baskılar artıyor

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim'de bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü.

Fransız yetkililer, öğretmenin katil zanlısının cesedin yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Ortaokulda görevli tarih öğretmeninin öldürülmeden birkaç gün önce Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatür gösterdiği ve velilerin buna tepkide bulunduğu kaydedilmişti.

Bunun üzerine ülkedeki Müslüman dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar arttı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) ile Barakacity dahil birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun ve bir caminin kapatılacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@