DOLAR
32,59 +0.35
EURO
34,81 +0.19
ALTIN
2.499,69 +0.61
BIST
9.454 -0.74
BITCOIN
64.575 +4.71
12

"Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari'de küskün olan iki köyün barışma töreninde konuştu.

GÜNLÜK MEVZULAR 22.11.2020, 19:16
"Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak"

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluHakkari'nin Geçitli ve Akkuş köyleri arasında mera ve yayla anlaşmazlığı nedeniyle 10 yıl önce başlayan husumetin bitirlmesi adına düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Doğu'nun her noktasında huzurun olduğunu belirterek "Buraya gelirken çocuklarımızla konuştuk. Kimi öğretmen, kimi pilot, mühendis, doktor olmak istediğini söyledi. Bir devletin şerefi 'ben ne olmak istiyorum diyen' evladının o isteğiyle onu buluşturabilmektir. OSB Hakkari'de ilk kez kuruldu. Doğal gaz geldi. 6 bin konut doğal gazla buluştu. 3 bin 200 konut tamamlandı Yüksekova'da. Devlet, bütün kollarıyla beraber burada hizmetine, yatırımına devam ediyor. Yüksekova havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızın, orada çalışanların çektiği eziyeti hepimiz biliyoruz. Defalarca bombalar, roketatarlarla tacizler oldu. Devam ediyor muyuz, ediyoruz. Derecik, buradan 230 kilometre, Kuzey Irak'ın sınırı. Orada devlet hastanesinin yüzde 95 bitti. Yetti mi? Hayır. Sırtını dönen bir devlet değil, tam tersi kucaklayan, işin farkında olan ve Türkiye'nin en ücra köşesi olan Derecik'e kadar uzanan bir devlet. Yüksekova'da 75 yataklı hastanenin yüzde 75'i tamamlandı. Kayak Merkezi'ne gittim geçen kış. Şimdi 3500 metreye pisti çıkarıldı. Önemli bir turizm merkezi oldu. Yaklaşık 120 kişilik bir otel yapılıyor." ifadelerini kullandı.

"Para belediyeye gidince hizmete dönüyor"

Süleyman Soylu Hakkari'ye birçok yatırımın yapıldığını belirterek "Bugün şükürler olsun. Üniversitemiz açık mı, hastanelerimiz devam ediyor mu, okullarımız yenileniyor mu, yollarımız yapılıyor mu, nasıl yapılıyor bunlar? Huzurla. PKK terör örgütünün dükkana gelip haraç aldığı, millete sözde vergi kestiği günler uzak günler değil. Demek ki yapabiliyormuşuz. Milletimiz bir taraftan, güvenlik güçlerimiz bir taraftan, devletimiz bir taraftan muhteşem bir hale geldi. Kentte hayata geçirilecek projelerle 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.  Hakkari Belediyemiz 24 yeni araç aldı. Demek ki para başka bir tarafa değil de belediyeye giderse hizmete dönüyor mu, dönüyor. Hakkari festivallerin merkezi oldu. Kar festivali hem yapıldı, hem yapılacak, Çukurca'da foto safari, doğa sporları festivali yapıldı. Yine ters lale festivali yapıldı. Bütün bunların hepsi sizle beraber oluyor. Çok şey çekti bu memleket. Şu nesilde çok şey çekti. Darbe gördünüz, başbakan idamı gördünüz, anarşi gördünüz, terör gördünüz, yüzde 8 binlik gecelik faizler gördünüz. Amerika'dan Türkiye'ye parmak sallamalar, Avrupa'dan bize burun kıvırmalar gördünüz, bizi beğenmemeleri gördünüz." diye konuştu.

"Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak"

Soylu "Türkiye'nin değiştiğinden ve dönüştüğünden haberi olmayanlar salonlarda, oturdukları koltuklarda Hakkari'den haberi olmayanlar, yapılan bu mücadelenin farkında olmayanlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonundan haberi olmayanlar üfürüyorlar. Onlar üfürecekler, biz işimize bakacağız. Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak. Allah'a yemindir, size de yemindir, namus sözüdür, şeref sözüdür." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@