DOLAR
32,53 +0.13
EURO
34,82 +0.09
ALTIN
2.489,34 +0.20
BIST
9.525 -0.06
BITCOIN
63.771 +4.12
12

ABD, hibe programı başlattı

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Türkiye'de hibe programı başlatıldığını açıkladı.

GÜNLÜK MEVZULAR 24.11.2020, 13:15
ABD, hibe programı başlattı

Amerika, birçok konu başlığı altında Türkiye'de hibe programı başlatıldığını duyurdu. 

Hibe programında yer alan başlıklar, 'güvenliğin desteklenmesi', 'ekonomik refahın güçlendirilmesi, yeniliğin teşvik edilmesi, girişimciliğin artırılması ve dijital ekonominin geliştirilmesi', 'demokratik değerlerin güçlendirilmesi', 'Türkiye-ABD bağlarının güçlendirilmesi' olarak ifade edildi.

Duyur metninde yer alan açıklamaya göre 'demokratik değerlerin güçlendirilmesi' bölümünde "Bu alandaki öneriler, Türkiye'de uluslararası insan hakları normlarına saygıyı güçlendirmeli, cinsiyete dayalı şiddete karşı koymalı, LGBTİ haklarını desteklemeli, hukukun üstünlüğünü ve ifade özgürlüğünü teşvik etmeli ve/veya Türk medyasının ve sivil toplumun insan haklarını ve özgürlüklerini savunma kapasitesini güçlendirmelidir. Bu programlar, Türk medyasını takip edenlere sunulan yanlış bilgi ve dezenformasyonu tespit etme ve bunlara yanıt verme konusunda yardımcı olmayı da amaçlayabilir" ifadeleri kullanıldı.

'Türkiye-ABD bağlarının güçlendirilmesi' bölümünde, adaylardan belirli marjinal toplulukların çeşitliliğini, dahlini ve/veya temsilini teşvik eden İngilizce öğretimini/öğrenimini geliştirmeye yönelik programlar için projeler bekleniyor.

Bir diğer başlıkta ise "Tarım teknolojisi inovasyonu, yeşil teknoloji uygulamaları, mavi ekonomi üzerindeki kirliliği ve iklim etkilerini azaltma ve Kovid-19'la mücadele çabaları alanlarında işbirliğini geliştirmeye yönelik teklifler memnuniyetle karşılanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01

Gelişmelerden Haberdar Olun

@