DOLAR
32,35 +0.25
EURO
35,12 -0.12
ALTIN
2.307,65 +1.32
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.390 +2.33
12

"AB, Türkiye'ye stratejik ortak olarak bakmalı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB Zirvesi öncesi Avrupa'da ziyaretlerde bulundu.

GÜNLÜK MEVZULAR 21.11.2020, 12:42
"AB, Türkiye'ye stratejik ortak olarak bakmalı"

Aralık ayında gerçekleşecek Avrupa Birliği zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Brüksel'de ziyaretlerde bulundu.

Sözcü İbrahim Kalın, AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Dış Politika Başdanışmanı Maryam Van den Heuvel, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Bjoern Seibert ve AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreteri Helga Schmid ile görüştü.

Türkiye-AB ilişkileri, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Karabağ gibi bölgesel konuların ele alındığı görüşmelerde Kalın, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, göç anlaşması, vize serbestiyeti ve siyasi diyalog gibi alanlarda somut adımlar atılması gerektiği önerilerini sundu.

"Türkiye yapıcı tutumuna devam edecek"

Türkiye'nin Yunanistan ile görüşmelere hazır olduğunu belirten Kalın, Türkiye'nin barış ve istikrarı korumak adına yapıcı tutumunu sürdürmeye devam edeceğini muhataplarına aktardı.

İbrahim Kalın, "Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik önemi giderek artıyor. Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir dinamizm kazandıracak, iş birliğini artıracak ve karşılıklı güven ilişkisini güçlendirecek yeni ve somut adımlara ihtiyaç duyuluyor" dedi.

Bölgesel konularda Avrupa Birliği'nin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Kalın, bunun AB'nin faydasına olacağını ifade etti.

Kalın, Avrupa Birliği liderlerinin tüm ideolojik ve siyasi ön yargılıarını bırakarak, Türkiye-AB ilişkilerine stratejik bir akılla bakması gerekiyor.

Giderek stratejik önem kazanan Türkiye-AB ilişkilerinin artık pozitif bir seyirde ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@