DOLAR
32,06 +0.12
EURO
34,91 +0.42
ALTIN
2.411,43 +0.54
BIST
9.713 +0.98
BITCOIN
72.259 +4.2
12

2020 yılında 1031 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı son bir ayda 98 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNLÜK MEVZULAR 14.11.2020, 11:53 14.11.2020, 12:06
2020 yılında 1031 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı görevlisi Hava Muharebe Binbaşı Pınar Kara, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Binbaş Pınarı Kara, "İcra edilen operasyonlarda 98'i son bir ayda olmak üzere, 2020 yılı içerisinde 1031 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca teröristler tarafından kullanılan 124 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, 105 EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Terör örgütleriyle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." ifadelerini kuullandı.

Son bir ayda yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 8 bin 165 kişi yakalandı. 47 bin 727 kişinin sınırı geçemeden engellendiği bildirilirken bu kişiler arasında 32 kişinin terörist olduğu belirtildi.

Azerbaycan'ın öz toprağı olan Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşturulduğunu söyleyen Kara "30 yıllık işgale son veren Azerbaycanlı kardeşlerimizin zaferini kutluyor, sevincini paylaşıyoruz." dedi.

Bölgede konuşlanacak birlikler ile ilgili konuşan Kara şunları söyledi:

"Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'ne ilişkin imzalanan mutabakat zaptının uygulanmasına yönelik usul ve esasların Rusya Federasyonu ile görüşülmesine devam edilmektedir. Heyetler arasındaki ilk toplantı dün Milli Savunma Bakanlığında icra edilmiştir. Bugün de toplantılara devam edilecektir. İmzalanan ateşkes anlaşmasındaki şartların yerine getirilmesi, işgal altındaki tüm topraklarının Azerbaycan'a iade edilmesi, bölgede barış ve huzur ortamının yeniden sağlanması sürecini çok yakından takip edeceğimizi, taviz verilmesine müsaade etmeyeceğimizi, ihtiyaç duyulması halinde hiç tereddüt etmeden Azerbaycan'a her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Azerbaycan'ın davası, bizim davamız, sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir."

Suriye'nin kuzeyinde tesis edilen barış ve istikrar ortamının korunması ve kalıcı barışın sağlanması için terör unsurlarından temizlenmiş 8 bin 342 kilometrekarelik alanda faaliyetlerin sürdürüldüğünü de ifade eden Kara, güvenli hale getirilen bölgelerde başta su ve elektrik olmak üzere temel altyapı ihtiyaçlarının en kısa sürede sağlanması ve hayatın normalleşmesi için ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Kara, "Tek amacımız toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini sağlamış, barış, huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir Libya'nın oluşumuna katkıda bulunmaktır. Siyasi çözüme yönelik yapılan görüşmeler yakından takip edilmektedir. Milli Savunma Bakanımız tarafından Libya Savunma Bakanı Namrouş ile bugün bir görüşme gerçekleştirilecektir." dedi.

Doğu Akdeniz

"Her zaman komşularımızın sınırlarına ve haklarına saygılı olduğumuzu, tüm ilişkilerimizde barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkileri ve iş birliğinden yana olduğumuzu ifade ediyor olmamıza rağmen Yunanistan tarafından, gerginliği artırıcı faaliyetlere devam edilmektedir. Yunanistan tarafından, Ekim ayı içinde 42 hava sahası ihlali, 7 karasuyu ihlali, 15 hava aracı tacizi yapılmış ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak 'Gayri Askeri Statüdeki Adalara' 192 askeri gemi ziyareti yapılmıştır. Kuzey Ege'de uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Gayri Askeri Statüdeki Semadirek Adası'nı kapsayan eğitim sahasını ilan etmesi, üstelik saha sınırında kara sularını ihlal etmesi Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmak için her türlü provokatif girişimde bulunduğunun açık göstergesidir."

"TSK önümüzdeki dönemde de dosta güven, düşmana korku veren yüksek eğitim seviyesini idame etmek ve geliştirmek, sahip olduğu imkan kabiliyetleri ve ateş gücünü caydırıcı bir biçimde ortaya koymak, dost ve müttefik ülkelerle askeri işbirliğini ve birlikte harekat icra edebilirliğini güçlendirerek geliştirmek maksatlarıyla yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerini sürdürecek, bölge ve dünya barışına değerli katkılar sunmaya devam edecektir."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59

Gelişmelerden Haberdar Olun

@