DOLAR
32,60 +0.38
EURO
34,82 +0.23
ALTIN
2.492,56 +0.33
BIST
9.508 -0.18
BITCOIN
64.936 +3.07
12

Yeni platform geliyor: Altun, 'Çok yakında' diyerek duyurdu

Teknoloji çağına geçiş ile birlikte yaygınlaşan akıllı telefonlar sonrası sosyal medya hayatın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Artık siyasetten, sosyal olaylara, spordan, sanata her alanda etkili olan sosyal medya, amacı dışında kullanımlarla da sık sık gündeme geliyor.

Gündem 20.02.2021, 15:49 20.02.2021, 15:58
Yeni platform geliyor: Altun, 'Çok yakında' diyerek duyurdu

Birçok kez doğru bilgiden daha fazla manipülatif bilgiler, doğruların yerine yalan haberler hızla yayılarak etki oluşturuyor. Sosyal medyada birçok kullanıcı bu yalanlar ve karalama kampanyalarından yılmış durumda. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bu konuda dev bir adım atıyor. Hükümet ve toplumsal olaylarla ilgili ortaya atılacak yalanlar, manipülatif bilgiler ve karalama kampanyaları 'Doğru mu' isimli aplikasyon ile engellenecek. Sahte ve gerçek dışı bilgilerin doğruları bu platformdan paylaşılacak.

Fahrettin Altun, 'çok yakında' diyerek duyurdu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir sosyal medya kullanıcısının, 'Bence İletişim Başkanlığı'nın sosyal medyada yayılan yalan haberlerin gerçeklerini topluma daha iyi anlatabilmek için resmi bir Fact-checking (teyit) sayfası oluşturması elzemdir. Muhalefet, "duygu sömürüsü", mağduriyet üzerine kurulu yalanlarla halkı zehirliyor.' paylaşımını alıntılayarak yeni uygulamanın müjdesini verdi.

Altun, "Uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz DOĞRU MU platformu tam da bu ihtiyacı karşılamak amacıyla tasarlandı.
Şu anda test aşamasında. Çok ama çok yakında yayına geçecek, hakikat mücadelemizin güçlü aygıtlarından biri olacak." ifadelerini kullandı.

'Doğru mu' aplikasyonu hem android hem de ios destekli olacak

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter paylaşımında uygulamanın tanıtım broşürlerine de yer verdi. Tanıtım broşürlerinde 'Doğru mu' isimli uygulamanın IOS ve Android destekli olacağı görüldü. Afişte, 'Pek yakında IOS ve Android marketlerde' ifadesi yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@