DOLAR
32,33 +0.24
EURO
35,09 -0.14
ALTIN
2.299,42 +0.96
BIST
8.990 +2.08
BITCOIN
70.850 +1.29
12

Türksat 5A bugün hizmete giriyor!

Türkiye’yi uydu haberleşmesinde öncü ülkeler ligine taşıyacak Türksat 5A, bugün hizmet vermeye başlayacak.

Gündem 28.06.2021, 10:37
Türksat 5A bugün hizmete giriyor!

Geçtiğimiz Ocak ayında fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla bugün Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek.

Bugün hizmete başlayacak

Yeni nesil uydu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla bugün Türksat’ın Ankara Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenin ardından hizmet vermeye başlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin uydu teknolojilerinde olduğu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükselttiği bu dönemde, yeni ve yerli haberleşme uydularının üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerinin iç içe yaşandığını söyledi.

Dünyanın birçok noktası kapsama alanında olacak

Ocak ayı başında başarıyla fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolculuğuna devam ettiği bilgisini veren Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“4 Mayıs itibarıyla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaşan, 5 Mayıs’ta yörünge testlerine başlanan Türksat 5A’nın test çalışmaları başarıyla tamamlandı. Uydumuz, 28 Haziran’da (bugün) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Türksat AŞ’nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak. Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika’nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz’i kapsama altına alacak.”

Uydunun, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye’yi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacağını vurgulayan Karaismailoğlu, Türksat 5A’nın elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yılı aşkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet sağlayacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin haberleşme uydu trafiğinin bundan sonra da artacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@