DOLAR
32,37 +0.16
EURO
34,99 -0.26
ALTIN
2.325,45 +0.22
BIST
9.129 +0.54
BITCOIN
70.470 +0.04
12

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’ni hizmete açtı

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Açılış Programı’na canlı bağlantı ile katıldı.

Gündem 21.04.2021, 17:38
Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’ni hizmete açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Açılış Programı’na canlı bağlantı ile katılarak kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, “Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, huzur, istikrar ve kalkınması için çaba harcıyoruz.” dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

‘Konutlar Ağustos ayında teslim edilecek’

“Sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri her geçen gün gelişiyor. 30 yılı aşkın süredir Arnavutluk’un kalkınmasına her türlü desteği verdik. Kısa sürede başlattığımız projeyle Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermiştir. Konutlarımızı ağustos ayında tamamlayıp sahiplerine teslim etmenin bahtiyarlığını yaşayacağız.

Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını bir adım daha ileri taşıyarak stratejik ortaklığımızı resmileştirmiştir. Arnavutluk’ta hastanenin 3 ayda tamamlamasını söylemiştik. 3 aydan daha kısa sürede tamamladık. 6 ameliyathanesi, 20 yoğun bakım ünitesi ve 130 servis yatağıyla Arnavut kardeşlerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Hastanede 387 sağlık personeli omuz omuza hizmet vereceklerdir.

Biz Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. İşte bugün köklü ve çok boyutlu Türkiye-Arnavutluk dostluğuna yeni bir halka ekliyoruz. Türkiye’yi rakip olarak görenler büyük bir yanılgıya düşüyor. Milletim ve şahsım adına ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın Fier Dostluk Hastanesi’nin tüm Arnavutluk halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süratle bir de ‘zoom’lamak suretiyle hastane ve çevresini izleyebilirsek çok çok mutlu olurum. Ameliyathaneleri gördük, hepsi en ileri teknolojiyle donatılmış ameliyathaneler. İnanıyorum ki Arnavutluk’a çok büyük bir zenginlik kazandıracaktır. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri çok daha ileri taşıyacaktır.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@