DOLAR
32,55 +0.10
EURO
35,00 -0.11
ALTIN
2.440,41 +0.17
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
65.065 +0.95
12

MGK toplantısının ardından altı maddelik bildiri yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Ermenistan kınandı.

Gündem 23.07.2020, 09:16 23.07.2020, 09:20
MGK toplantısının ardından altı maddelik bildiri yayınlandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Kurul, yaklaşık 2 buçuk saat sürdü ve toplantı sonrasında 6 maddelik bir bildiri yayınlandı. Bildiride, “PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile millî bekamızı tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında başarıyla yürütülen operasyonlar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur” açıklaması yapıldı.

Kurul’un yayınladığı bildiride terörle mücadelenin süreceğinin altı çizilerek, “Türkiye'nin, sınır ötesindeki terörist unsurlara karşı mücadelesini, uluslararası hukuktan ve ikili antlaşmalardan doğan hakları çerçevesinde sürdüreceği ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı olduğu ifade edilmiştir” denildi. Bildiride, Türkiye’nin güvenliği konusunda gösterdiği hassasiyete saygı duymayıp, terör örgütlerinin ya da meşruiyetini kaybetmiş rejimler arasında yer alanlar için, “Bu davranışlarıyla kendi geleceklerini nasıl bir ipotek altına soktuklarını en kısa sürede anlamalarının ümit edildiği belirtilmiştir” açıklaması yapıldı.

Libya konusunda da mesaj veren bildiride, Türkiye’nin Libya’nın yanında yer almayı sürdüreceği vurgulanarak, “Libya'da barış, istikrar ve huzurun tesisi yönünde gayret sarf eden meşru Libya hükûmetine sağladığımız desteğe mukabil bu ülkedeki kargaşadan istifade ederek darbecilerle birlikte mevzi kazanmayı hayal eden üçüncü tarafların akim kalmaya mahkûm girişimleri ele alınmış, ülkemizin her türlü zorbalığa karşı Libya halkının yanında yer almayı sürdüreceği ve gerekli adımları atmak hususunda tereddüt etmeyeceği bir kez daha teyit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ermenistan’a kınama

Kurul’da, yıllardır süren ve bir süredir de ateşlenen Azerbaycan-Ermenistan gerginliği ile ilgili olarak, “Azerbaycan topraklarındaki gayrimeşru işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan'ın barışı bozan ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırganlığı şiddetle kınanmıştır. Ermenistan'ın mütecaviz tutumunu sonlandırması ve işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarını terk etmesi gerektiği; Türk milletinin, kardeş Azerbaycan'ın haklı davasında alacağı her türlü karara sahip çıkacağı hatırlatılmıştır” açıklamaları yapıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@