DOLAR
32,56 -0.10
EURO
35,01 +0.39
ALTIN
2.437,60 +0.60
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.997 +1.24
12

Kurban Bayramı tatili açıklaması

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

Gündem 09.07.2021, 16:20
Kurban Bayramı tatili açıklaması

Diyarbakır Temasları

 Bugün gazi mescidimizde, gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Biliyorsunuz, bu PKK terör örgütü bu mescidimizi bu camimizi kurşunlamış ve burayı bir harabe haline getirmişti. Kurşunlu Camii tarihi özellikleri itibariyle gerçekten bu şehrimizin bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tabi bu bölge malum şu an itibariyle aynı zamanda bir Suriçi olarak güzellikleri görüyorsunuz. Bir taraftan surlar yeniden inşa ediliyor. Öbür taraftan sur içinde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar da bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.

Aşılama Çalışmaları

 Aşılamada 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz. Diyarbakır'da aşılamadaki isteksizliği de gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa, Diyarbakır'da da aşının süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Aşıyı ne kadar teşvik edersek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır.

Kurban Bayramı

Onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10 gün kadar dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım.

Hükümet Sistemi: Bu sistem ülkemiz için çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları daha seri çalışıyor. Kararlarını daha rahat alıyor. Böyle bir sistemi yakalamakla çok daha verimli neticeler alınmaya başlanmıştır.

Afganistan Konusu

 ABD ile NATO ile bu görüşmeleri yaparak Türkiye'nin Hamid Karzai'deki görev alanı ne olacak, neyi kabulleniyoruz, neyi kabullenmiyoruz bunun kararını aldık. NATO Zirvesi'nde Sayın Biden ile bunları konuştuk. En ideal şeklinde bu adımı atmış olacağız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@