DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
64.000 -0.21
12

İzmir'de evleri su bastı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İzmir için yapılan gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından, kent genelinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Gündem 14.01.2021, 04:35 14.01.2021, 04:47
İzmir'de evleri su bastı

İzmir genelinde akşam saatlerinde başlayan gök gürültü sağanak yağış, kısa sürede yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışa trafikte yakalanan sürücüler de zor anlar yaşadı. Olası sel baskınları yaşanması ihtimali üzerine itfaiye ve belediye ekiplerinin teyakkuzda olduğu öğrenildi.

Yollar Suyla Doldu Taştı Vatandaşlar Yolda Mahsur Kaldı


İzmir'de etkili olan sağanak yağışın ardından caddeler suyla doldu. Araçlarda mahsur kalanların yardımına çekiciler yetişti. Yağışın etkili olduğu noktalardan Buca'da, logarlar taştı, alt geçitler su ile doldu. Bazı vatandaşların evlerini su bastı. Evlere giren sular pompalar yardımıyla tahliye edildi.
Belediye ekipleri tıkanan logarları açmak için seferber olurken, trafik polisi ekipleri de yolda kalan araç sürücülerine yardımcı olurken, sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi.

Dere Taştı, Evler Su İçinde Kaldı


İzmir'de, sağanak nedeniyle Yeşildere semtinde bulunan, semte ismini de veren Yeşildere taştı. Taşkın sırasında derenin çevresindeki demir korkuluklar sökülerek, sokaklarda sürüklendi. Birçok ev sel sularına teslim olurken, mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Yağmur sularının çekilmesinin ardından mahalledeki sokaklar sel sularının getirdiği çamur ve çöp içinde kaldı. Ekipler, temizlik çalışması yaparken, mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Çocukları Omzumuzda Kaçırdık


Evi sel sularına teslim olan mahalleliden Tolga Yüzükan, "Canımızı zor kurtardık. Bu ev sular altındaydı. İçeride 3 tane çocuk vardı, omzumuzda kaçırdık çocukları. Evde oturacak eşya kalmadı. Kim verecek bunun hesabını. Çocuklar çığlık çığlığa ağladılar. Onları nasıl çıkardığımızı bilemedik” dedi.

Bir Anda Ne Olduğunu Anlamadık

Evini su basan vatandaşlardan Ahmet Yerli, "Evlerimizi su bastı, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir anda ne olduğunu anlamadık. Birdenbire su bastı. Arka sokakta akrabamız vardı, 'Evleri su bastı' deyince birden çıktı. Herkes telaşta, korkudan herkes sokaklara çıktı. Herkes perişan oldu. Biz şu anda evlerimizi toparlıyoruz, sabaha kadar ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dere taşmış, köprünün başındaki demirler bile kırılmış. Yardım bekliyoruz, ilgilenilmesini istiyoruz ama gelen giden yok” dedi.

Her Yağmurda Korku İçinde Kalıyoruz

Ayşe Çete, "Her yağmur yağdığında biz korku içinde kalıyoruz. Ben diyaliz hastasıyım. Büyüklerimiz bizlere bir çare bulsun. Hepimiz çok korktuk. Her yağmurda korkudan ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Tepecik Alt Geçidini Su Bastı

Yağmur nedeniyle Tepecik semtinde İtfaiye Daire Başkanlığı'nın karşısındaki alt geçit sular altında kaldı. İtfaiye ekipleri, metrelerce uzunluktaki tahliye borularıyla yağmur suyunu tahliye etti. Çalışma nedeniyle yol araç trafiğine saatlerce kapalı kaldı.

Sele Kapılan Kadın, Park Halindeki Tır Sayesinde Hayatta Kaldı

İzmir'in Buca ilçesinde etkili olan sağanakta sele kapılan ve bekçiler ile vatandaşlar tarafından kurtarılan Bahtiye Tuna'nın (66), park halindeki TIR sayesinde hayatta kaldığı ortaya çıktı. Hastanede tedaviye alınan kadının suya kapıldığı ve TIR'ın altından kurtarıldığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısı etkisini arttıran sağanak, başta Buca ve Karabağlar olmak üzere çok sayıda ilçede sele neden oldu. Buca ilçesi Evka-1 Mahallesi'ndeki Gaziosmanpaşa ve Özbekistan Caddelerinin kesiştiği kavşakta ise Bahtiye Tuna sel sularına kapıldı. Suda sürüklenen Bahtiye Tuna, yokuşu tırmanamadığı için sürücüsü tarafından Özbekistan Caddesi üzerine park edilen 44 BG 357 plakalı TIR'ın altına sıkıştı. Tuna'nın çığlığını duyan çevre sakinleri durumu polise haber verdi. Bu sırada bölgede olan bekçiler ile vatandaşlar kadının yardımına koştu. Tuna, sıkıştığı yerden kurtarılarak, polis aracıyla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda sürüklenmeye bağlı ezikler ile yaralanmalar olduğu belirtilen Tuna'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Tek Duamız İyi Olması

Tuna'yı sıkıştığı TIR'ın altından çıkaran vatandaşlardan Fırat Cenkçi, o anları anlattı. TIR'ın park halinde olmasının büyük bir şans olduğunu söyleyen Cenkçi, "Dün işten geldik, yemek yapıyordum, çığlık duydum. Dışarıya baktığımda sel sularını ve ablamızın TIR'ın altına girdiğini gördüm. Sonrasında elemanlarımla birlikte ben de hemen aşağıya indim. Hep beraberce sıkıştığı yerden çıkardık. Çok ıslanmıştı ve ceketlerle üzerini kapattık. Ardından da polis arabasıyla hastaneye kaldırdılar. İlk çıktığında bilinci kapalıydı. Ardından ilkyardım yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Üzüntüden dün yemek yiyemedim. İştahım kalmadı. Tek duamız teyzenin iyi olmasıydı. Biz insanlık görevimizi yaptık ancak ölümün de çok yakın olduğunu anladık. Eğer TIR hareket halinde olsaydı çok daha kötü sonuçları olabilirdi. İzmir'de altyapı sorunu olduğu için bu caddeyi de her yağmurda sel alıyor" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@