DOLAR
32,60 +0.34
EURO
34,74 -0.11
ALTIN
2.525,98 +1.67
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
59.661 -3.16
12

İşte Yeni Plaj Kuralları!

Koronavirüsle birlikte tatil alışkanlıkları kökten değişiyor!

Gündem 26.05.2020, 14:25 26.05.2020, 15:10
İşte Yeni Plaj Kuralları!

Koronavirüsten korunarak aynı zamanda tatil yapmak isteyen tatil severler için ilk önlemi Antalya’daki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili plajı aldı. Buna göre tatilciler kendilerine tahsis edilen 9 metrekarelik alanın dışına çıkamayacak ve bölgeden ayrılırken 20 dakika temizlik yapılacak!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok alanda olduğu gibi tatil beldelerinde de hijyen çerçevesinde kurallar konulmaya başlandı. İlk önlem ise Konyaaltı Sahili’nden geldi. Kısıtlamaların kalkmasıyla “Yeni Normal” kuralların uygulanmaya başlayacağı plajda artık havlu serip istenilen yerde güneşlenme tarih olacak.

Sosyal Mesafeyle Güneşlenilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında sahilin belediyeye ait halk plajı statüsündeki alanın tamamında özel alanlar oluşturuluyor.

Sahile çakılan ahşapların etrafına halatlarla çekilen şerit sayesinde insanlar artık 9 metrekarelik alanlarda sosyal mesafe kurallarıyla güneşlenecek. Çalışmalar tüm hızıyla sürerken belediye personellerinin yarına kadar halk plajında 200 kişinin aynı anda hizmet alacağı özel alanları tamamlaması planlanıyor.

Bilgilendirme Kitapçığı Verilecek

Yeni hayat düzeninde sahille ilgili bazı yeni kurallar ve yasaklar da getirildi. Sahile gelen her tatilci, soyunma kabinlerinin olduğu noktada bir turnikeden geçecek. Bu turnikede bazı kontroller yapılacak ve tatilcilere maske, eldiven ve bu özel alanların kullanımıyla ilgili bir bilgilendirme kitapçığı verilecek.

3 Kişiye 9 Metrekarelik Alan

İster tek kişi, isterse kalabalık bir aile olsun 9 metrekarelik alanlarda en fazla 3 kişi güneşlenebilecek. Market ihtiyaçları için yine maske ve eldiven kullanılması zorunlu olacak.

20 Dakika Kuralıyla Çalışılacak

Duş alanları ve soyunma kabinlerinin olduğu yerlerde sosyal mesafe şeritlerle sağlanacak. 9 metrekarelik alanda şezlong, şemsiye ve masayı kullanan tatilci ayrıldıktan sonra aynı alana 20 dakika boyunca yeni tatilci alınmayacak. O alan dezenfekte edilecek.

Sigara İçmek Yasaklandı

Plaja giriş-çıkış yerleri ayrılırken artık plajlarda sigara içilemeyecek. Yetkililer sigara izmaritlerinden virüs bulaşma ihtimaline karşı 9 metrekarelik alanda sigara içilemeyeceğini, sigara içenler için ayrı bir alan oluşturulacağını söyledi.

Restoranlar ve Oteller 27 Mayıs’ta Açılacak

Küresel salgın Kovid-19'un Türkiye'de görülmesinin ardından kapanan otel ve restoranlar açılışa hazırlanıyor. Yeni normale geçiş için her sektöre özel hijyen standartlarını belirlemek için çalışan hükümet, yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen hijyen genelgesini sağlayan otel ve restoranlar 27 Mayıs'ta kapılarını açabilecek. Böylece 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı tarafından masa servis hizmeti yasaklanan ve sadece paket servis yapmasına izin verilen 100 bine yakın restoran yeniden müşteri alabilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@